2024. március 28., csütörtök
EURÓPA-LIGA

A Partizan továbbjutott, a Spartacus kiesett

Miletić szerezte a Partizan első gólját (Fotó: Beta/AP)

Miletić szerezte a Partizan első gólját (Fotó: Beta/AP)

A Partizan 3:2-es győzelmet aratott a dán Nordsjælland felett hazai pályán, így kettős győzelemmel jutott tovább az El-selejtező 4. fordulójába. A mérkőzést a dánok kezdték jobban, de a belgrádi együttes még az első félidőben fordított, sőt 3:1-re alakította az eredményt. Az előnyt sikeresen őrizték egészen a találkozó végéig, hiába Amon szépítő találata, a belgrádiak magabiztosan diadalmaskodtak. A Partizan ellenfele az utolsó pillanatban továbbjutó török Beşiktaş lesz.

A szabadkai Spartacus – bár hősiesen küzdött – az utolsó percben kapott góllal szenvedett 2:1-es vereséget a szintén dán Brøndby otthonában, így számukra véget ért az európai kupaporondon való szereplés.

A negyedik kör párosításai: Olimpija–Trnava, APOEL–Asztana, Rosenborg–Shkendija, Dudelange–Kolozsvár, Suduva–Celtic, Tiraspol–Qarabağ, Malmö–Midtjylland, Kutaisi–Ludogorec, Olomuc–Sevilla, Sarpsborg–Maccabi Tel-Aviv, Gent–Bordeaux, Rapid–FCSB, Apollon–Basel, Rangers–Ufa, Atalanta–København, Zenit–Molde, Trenčin–Larnaca, Genk– Brøndby, Olimpiakosz–Burnley, Zorya–Leipzig.