2024. április 20., szombat
ÉRDEKES HONLAPOK

Online tartalomsugárzók utazásokra

Remélhetőleg az elkövetkező időszakban már az égiek is megkegyelmeznek, és szabadidőnkben végre-valahára élvezhetjük a nyár örömeit. A napozás és a lubickolás mellett, a hazánkban is elérhető Netflixen kívül több hazai, illetve magyarországi online tartalomsugárzóknak köszönhetően, táblagépen, laptopon, okostelefonon keresztül a strandon is tovább követhetjük kedvenc televíziós sorozatunkat, vagy éppen kedvenc csapatunk mérkőzéseit, és az egész napos lubickolás után, vagy pedig esős napokon visszanézhetjük kedvenc műsorunkat, de házi mozizással is elmúlathatjuk az időt.

E havi rovatunkban ezért az internetes tartalomsugárzók közül válogathatnak az olvasóink.

Magyarországi kereskedelmi televíziós csatornák közül elsőként az RTL Klub rukkolt elő külön tartalomsugárzó oldallal, amelyen a fentiekben megnevezett tv csatorna és az RTL 2 élő műsora mellett visszanézhetjük a médiacsalád többi csatornájának (RTL Klub, RTL 2, RTL Gold, Cool, Film +)  legnépszerűbb műsorait, illetve az ezeken futó sorozatokat és filmeket is bármikor díjmentesen megtekinthetjük „mozgás” közben az internetes oldal vagy az androidos applikáció segítségével.

***

A magyar közszolgálati tévécsatornák és rádióállomások (M1, M2, M3, M4, M5, Duna és Duna World, Kossuth-, Petőfi-, Bartók-, Dankó Rádió) műsoraiból kínált válogatásból a Médiaklikk (www.mediaklikk.hu) oldalon böngészhetünk, ugyanitt megtekinthetőek a legnépszerűbb sportesemények élő közvetítései is, a Filmtár szekcióban pedig a csatornákon futó filmekből, dokumentumfilmekből válogathatunk.

***

A HBO mozicsatornát valószínűleg nem kell bemutatni az olvasóknak, mivel a hazai kábeltelevíziós szolgáltatóknál  is előfizethetünk a médiacsalád csatornáira (HBO, HBO2, HBO3, Cinemax1, Cinemax2 HBO OD). Ennek része a HBO Go (www.hbogo.rs) elnevezésű szolgáltatás is, amelyre előfizetve élvezhetjük a mozicsatorna kínálatában szereplő filmeket, illetve sorozatokat. Ennek az oldalnak is természetesen van okostelefonos applikációja. Szerbiában természetesen a szerb változatra fizethetünk elő, de VPN-alkalmazás (pl. Hola) segítségével a magyarországi változatot is használhatjuk.

***

A hazai színtéren a legteljesebb szolgáltatást az okostelefonos applikációval úgyszintén rendelkező Klik TV (www.kliktv.rs) elnevezésű oldal nyújtja. A tartalomszolgáltatón keresztül akár heti előfizetésért is 59 hazai, 5 sport- és 17 külföldi televíziós csatorna műsorát követhetjük laptopon, táblagépen vagy okostelefonon keresztül.

***

A szerbiai közszolgálati televízió csatornáinak (RTS1, RTS2, RTS3, RTSHD, RTS Muzika, RTS Život, RTS Drama, RTS Trezor, RTS Poletarac, RTS Kolo) az adásait az RTS Planeta (www.rtsplaneta.rs) oldalon, illetve azonos nevű okostelefonos applikáción követhetjük. A Médiaklikkhez hasonlóan itt is gazdag videogyűjtemény áll a nézők rendelkezésére, de ugyanezen az oldalon a szerb közszolgálati rádióállomásokat is hallgathatjuk, és belehallgathatunk a cég lemezkiadója által megjelentetett lemezekbe is. A tartalomsugárzó-szolgáltatás Szerbia területéről ingyenesen használható, külföld területén viszont előfizetéses alapon nézhető.