2024. április 18., csütörtök
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Vírus vagy karma?

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valós, csak a neveket változtattam meg a klienseim diszkréciója miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára is.

– Szeretnék letisztázni bizonyos dolgokat. Ugyanis szeretek érdeklődni mindenféle titkos és különleges dolgok iránt is, de ugyanakkor igen józan gondolkodású vagyok. Olvastam a feng shuiról is, amely azt tanítja, hogy bizonyos helyen az otthonunkban bizonyos energiák működnek, és hogy azokat meg is tudjuk változtatni jó és rossz irányba is. Megcsináltattam a horoszkópomat is, s igen sok igazságot tudtam meg belőle, de ott is vannak olyan dolgok, amelyek nem feltétlenül történnek meg, hanem van rá kihatásunk. A véletlenek hatását is figyeltem, s a szuggerálást is kipróbáltam. Hiszek is meg kételkedem is mindebben. A kételyem nem az, hogy megtörténnek-e bizonyos dolgok, hanem az, hogy miért? Tehát, ha az ember megbetegszik, akkor az miért van? Mi hat ki rá? A karma, vagyis a sors, a feng shui, hogy tudniillik valami éppen rossz helyen van a lakásban, vagy egy nem működő óra dísztelenkedik a szobámban, esetleg a véletlen okozza, mert rám tüsszentett valaki a buszon, baktériumok vagy vírusok a betegség okai, netán a múlt életeim befolyásolják azt? Esetleg a negatív gondolataim, vagy büntetésképpen kapom, mert valakivel rosszul bántam? Van-e ennek köze az őseim bűnéhez, esetleg a gének azok, amelyek szerepet játszanak? Mi van a káros sugárzásokkal, azok mindenkire egyforma hatással vannak, s milyen véletlen határozza meg azt, hogy hogyan rakodom el otthonomban, kifogom-e a káros sugárzást? Az egész egy konfúzió, ha egyiket hallgatom, ott látom az igazságot, ha a másikat, akkor pedig ott. Hol van tehát az igazság? Arról van tulajdonképpen most szó, hogy megbetegedtem, s ön mondja meg nekem, hogy miért?!

– Minden betegségnek megvan a lelki oka, még a legegyszerűbb megfázásnak is. Természetesen egy egyszerű, gyorsan múló betegségnek az okát nem a karmában, az őseink bűne miatti családi átokban kell keresnünk. Ugyanekkor egy beteg gyermek születését, vagy egy tartós betegség megjelenését nem a véletlen művének nézzük, és nemcsak a negatív életszemlélet hozza azt, hanem komolyabb okok állnak mögöttük. Nem mindegy tehát, hogy önnél milyen betegség lépett fel. Helyrejön-e a régi állapota egy hónap múlva, vagy nem. Ha igen, nincs különösebb jelentősége, csak kevés. Ám ha sok pénzt költ majd rá, esetleg nagy félelemmel vagy fájdalmakkal jár, netán hónapok vagy évek telnek el a felépülésig, akkor bizony ez nem a véletlen műve.

– De akkor mi az oka? Vírus vagy karma?

– Nézze, ha az ember a karma szerint meg kell betegedjen, akkor meg is fog. És igenis nagyon gyakran a vírus okozza azt. Tehát, az egyik nem zárja ki a másikat, sőt vonzza. A lelki világban ott van az ok, s a fizikai világban ennek valaki vagy valami által meg kell valósulnia. Ezek a láthatatlan lelki erők bevonzzák ezeket az eseményeket az ember életébe, olyan embereket, vírusokat, baleseteket invitálnak, hogy a megjósolt betegség vagy negatív esemény be is következzen. Fizikai megnyilvánulása is kell hogy legyen, de az igazi ok a lélekből jön.

– Igen, de mi volna akkor, ha én egy feng shui szerinti ideális házban laknék, s egy rossz horoszkópom lenne? Akkor is megbetegednék, ha éppen a horoszkópom betegséget mutat 50 éves koromra?

– Ha önnek tényleg sok rossz fényszöge van a horoszkópban, valószínűleg nem fog ideális házban lakni. Ennyit a valószínűségről. Ám tegyük fel, ha önnek mégis van sok pénze, ami szintén nem valószínű, ha rossz a horoszkópja, de tegyük fel, hogy éppen akkor van sok pénze, s a negatív fényszög 50 éves korában az egészségre hat ki rosszul, akkor ön javítani tud azzal az egészségén, ha egy ideális környezetbe, házba költözik. Viszont akkor se tudja teljesen kikerülni a negatív fényszögek hatásait. Akkor ön már vagy előtte megbetegszik, vagy ha előbb odaköltözik, akkor az ideális házban valami valószínűleg elromlik, mert a nehéz fényszögek és a feng shui energiái kölcsönösen hatást gyakorolnak egymásra, s e házba is bevonzódik a nehéz energia. Minden előállhat ekkor, vihar következtében a háztető rongálódik meg, esetleg tűz, víz, házi kedvenc vagy idegen behatolás okoz kárt. Például, egy beteg növény, főleg ha az egészség területén helyezkedik el, betegséget hoz. Ha a rossz fényszögek miatt megbetegszünk, sokszor a virág is megérzi azt, és megszenvedi. Ha hagyjuk, hogy elpusztuljon, s továbbra is bent dísztelenkedik, a betegség csak növekszik. Ha gyógyítani kezdjük, esetleg másikat rakunk a helyébe, a saját gyógyulásunkra is kedvezően hatunk. Ilyenkor egy bagua védőtükör elhelyezése igen ajánlatos, mert csökkenti a rossz energiákat. Mindenesetre érdemes ekkor, a rossz időszak beállta előtt már felerősíteni a pozitív energiákat. S arra is ügyelni kell, hogy ne adjuk át magunkat teljesen a betegségnek akkor sem, ha tudjuk, hogy pont akkor betegszünk majd meg, mert az meg volt írva. Küzdjünk a betegség ellen, először úgy, hogy megértjük az üzenetét, a lelki okát. Amikor ezzel tisztában vagyunk, akkor gyürkőzzünk neki a betegség legyőzésének, ekkor vessük be a feng shui gyógymódokat, a rítusokat a betegség ellen, a csakrák erősítését csakragyakorlatokon keresztül, a kristályok energiáit, a talpmasszázst stb. Ami pedig azt illeti, hogy hol itt az igazság, melyikben higgyen, mi az igaz, hát tudja meg, hogy mind igaz, s az egyik nem zárja ki a másikat. Az igazságot sok módon lehet megközelíteni. Az energiák egyik megnyilvánulása a horoszkóp, a másik a feng shui, nagy kihatással van a pozitív gondolkodás, az energiaerősítések. Nincs kizárva a szabad akarat sem, s ezt nagyon fontos tudni, hisz így tud a lélek fejlődni, ez pedig a végső célja annak, hogy a Földre, ebbe az életbe születtünk. Az út néhány állomása meg van határozva, ám hogy hogyan jutunk el oda, arra van kihatásunk. Most csak egy kérdés, milyen betegséget említett ön az előbb, milyen betegség jelent meg önnél?

– Eltört a kezem. Miért van ez? Ez most karma, ez most lelki fejlődés, ez most lecke, életfeladat?

– A kézzel adunk és a kézzel elveszünk. Ezzel kapcsolatban van a probléma. Érzi-e azt, hogy túl sokat, vagy túl keveset ad másoknak? Esetleg, az utóbbi időben vett-e el ön olyasmit, amit nem lett volna szabad?

– Pontosan mire gondol? Hogy loptam-e?

– Nem feltétlenül, de ez is benne lehet a pakliban. Ugyanakkor, ha mondjuk diétázik, s titokban lopkodja az ennivalót, az is ide tartozik. Esetleg elvette valaki szeretőjét, vagy ami másnak járt volna. De ha megütött valakit, sőt akaratán kívül kezével bajt csinált, aláírt valamit, vagy megtett valamit, ami akár önnek, akár másnak okozott kárt...

– Hogy én erre nem gondoltam! Küldje akkor azt a tükröt meg a csakragyakorlatokat, van már mit feldolgozzak. S ön ezt csak úgy, a láthatatlanból megmondta, amit én oly sikeresen eltitkolok! Nahát!

Sosem tudtam meg, hogy melyik feltételezésem talált célba igazán, de neki segítettem a gyógyulást.