2024. április 25., csütörtök
Malomfesztivál

Szombaton is vár az oromi fesztivál

Szombaton sem áll le a fesztivál-gépezet. A pénteki koncertek után a szombati nap sem lesz unalmas az ötödik Malomfesztiválon.
A Bitang színpadon szombaton 20 órától Bakos Árpád és barátai húzzák a talpalávalót. A nagyszínpadon fellép még a Góbé, a La3nos és az Abop is.
A tavaly átadott Akácos színpadon 15 órától érkezik a Kék Elefánt, majd a Kultivál jóvoltából a Pálmafunk. Fellép még az Overmorrow, a Baden Baden, a Downstroy, a Lucy Dreamin, a Freakin Disco, a Moussaka, végül a Fraser zárja az estet 2 óra 45 perctől.

Az új, EtnoCamp teraszon 12 órától indítja a napot a malomrádió, Szerda Zsófival, majd 15 órától ismételten egy nagyszerű könyvbemutatóra kerül sor a Forum könyvkiadó jóvoltából. Ezután a helyszínen lesz a Line On Some Trip (L.O.S.T), a Csíkos-Pöttyös zenekar, az Arevoir, a Szkojáni Charlatans. Az EtnoCamp programját a táncházzal a Fokos zenekar zárja 23 órától.

A BaZen a szombati napon is 10 órától szórakoztatja a lubickoló fesztiválozókat, a zenét a Zosha, a Cadik, a Zomblaze és a Reppszakkör szolgáltatja majd.
A Chill sátorban ma 13 órától egészségpercek lesznek Gabóval, majd 14 órától ismét didgeridoo- és darbuka-workshop veszi kezdetét. 16 órától érkeznek a zenei produkciók, itt lesz a Vigadó, a Tosoda Project, a Kurtautca Torok Orsival és Roncsák Marcellel, valamint a Neuroleptic Trio.
A babasarokban 17 órától kezdődnek a foglalkozások a szombati napon is, bábjátékkal, kézműves-foglalkozással és szakértői kérdezz-felelekkel.
A Soul Kitchen a fesztivál utolsó napján sem feledkezik meg az éhes fesztiválozókról, 10 órától kezdetét veszi a közösségi főzés, majd 16 órától vegan gastro workshop, ezúttal Váradi Anikóval, és folytatódik a batikolás workshop is.
A Kultivál sátra péntek óta aktív. Szombaton további filmvetítéssel, valamint reneszánsz táncbemutatóval és performance-szal készülnek a látogatóknak.
Aki pénteken lemaradt volna a Bodyssey foglalkozásáról, az bepótolhatja ezt ma 15.30-kor és 18 órakor. Jelentkezni az infópultnál lehet.
A Malom-élményprogram szombati állomása Szabadka és Palics, amelyet a kirándulók kisbusszal vehetnek be. A kiránduláson való részvételi szándékot előre jelezni kell az Info Pontnál.
Szombaton még egy érdekes lovaskocsis produkcióra is sor kerül, hiszen egyszercsak valahol fellép majd a Csaknekedkislány is, tehát érdemes figyelni a terepet, ha szeretnénk részt venni a koncerten.
A helyszínen a fesztiválon használatos pohár 100 dináros áron váltható, valamint további érdekes fesztiválos ajándéktárgyakhoz is hozzájuthatunk. A kézműves kirakodóvásár és a kézműves foglalkozások is nyitva állnak az érdeklődők számára a szombati napon is. A fesztivál területét a táborozók vasárnap 12-ig hagyhatják el. Ám akinek nem volt elég az élményekből, számukra levezető programként a Malom-élményprogram vasárnapi állomása Topolya lesz.