2024. április 24., szerda

Tagadta a rablást

Vojislav Stojičić, a meggyilkolt Radovan Stojičić Badža egykori belügyminiszter-helyettes fia, akit rablás vádjával tartóztatott le a rendőrség, pénteken a belgrádi Harmadik Alapfokú Ügyészségen megtartott kihallgatáson tagadta, hogy kirabolta volna Saša Popovićnak, a Grand műsor tulajdonosának a házát, és 80 ezer euró értékben ékszereket tulajdonított volna el – adta hírül a Tanjug.

Stojičić a kihallgatás során azt állította, hogy a rendőrség az apja miatt „rendezte meg" a bűncselekményt, hamis bizonyítékokkal. A 38 éves Vojislav Stojičić tagadta, hogy ez év márciusában kirabolta volna Saša Popović villáját. Illetve azt állatja, nem vitt magával a villából egy széfet, tele értékes dokumentumokkal, ékszerrel és fegyverrel, illetve azt is tagadta, hogy a hálószobaszekrényből több drága órát vitt volna magával. A vád alapján az eltulajdonított tárgyak értékét 100 ezer euróra becsülték.

A kihallgatást követően az ügyész mégis úgy döntött, eljárást indít ellene, és tartva attól, hogy befolyással lehet a tanúkra, Saša Popovićra és feleségére, Suzanára, előzetes letartóztatásukat fogja javasolni.

Stojičić már korábbról ismert a rendőrség számára, hiszen többször is letartóztatták, legutóbb 2011-ben, szintén rablás miatt, akkor 18 hónapra ítélték. Több villarablás ügyében a rendőrség azt gyanítja, hogy Stojičićnak is volt része benne.

Apját, Radovan Stojičić Badžát 1997-ben gyilkolták meg Belgrád belvárosában, a Mamma mia étterem előtt. Gyilkosát a mai napig nem találták meg. De nemcsak a fia, hanem a fivére is ismert a rendőrség számára, őt 2016-ban cigarettecsempészés miatt ítélték el. Cigarettecsempészettel a Stojičić fivérek együtt kezdtek el foglalkozni.