2024. március 29., péntek

A break után fordult a kocka

Nole a második játszmától kezdett el igazán játszani (Fotó: Beta/AP)

Nole a második játszmától kezdett el igazán játszani (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković kétségbeejtően gyönge kezdés után három játszmában győzte le a francia Adrian Mannarinót Cincinnatiben, az 1000-es torna 2. fordulójában. A volt világelső ezzel valószínűleg visszajut a legjobb nyolc közé, amit csak a belga DavidGoffin hiúsíthat meg, ha meglepetésre döntőbe jut.

Novak egyik leggyöngébb játékával kezdett, el is veszítette az első játszmát, amikor azonban a második elején végre elnyerte a francia adogatását, fordult a kocka. Novak is jobban teljesített, és végül két fölényesen megnyert szettel jutott tovább.

Đoković tegnap késő este a nyolcaddöntő meccsén a négy évvel fiatalabb és a ranglistán öttel magasabb helyezést elfoglaló bolgár Grigor Dimitrovval találkozott. Ez volt a kilencedik összecsapásuk, Novak 7:1-es vezetésével. Az idén júniusban a Queen’s Club füves tornájának 2. fordulójában a szerb könnyen nyert, Grigor pedig egyetlen sikerét 2013-ban Madridban, az egyetlen kék salakos tornán aratta.

Fucsovics Márton háromórás kemény csatában győzte le a spanyol veterán Guillermo García Lópezt, és a naprakész listán feltört a pályafutása legjobbját jelentő 40. helyre. Marci az első játszmában 1:4-ről fordítva a szettért adogatott sikertelenül, a másodikban 2:4-ről nyert, a harmadik játszmában pedig kétszer dolgozta le a breakhátrányt, majd 6:5-nél újra elnyerte ellenfele kezdőütését. Fucsovics az éjjel éjféltájt a nyolcaddöntőben harmadszor játszott a svájci Stan Wawrinkával. Tavasszal Genfben legyőzte az első ATP-serlegéhez vezető úton, a múlt héten Torontóban a svájci játékos nagy csatában vágott vissza.

A 2. forduló meglepetései Alexander Zverev, Garbiñe Muguruza, CarolineWozniacki, Karolína Plíšková és Angelique Kerber vereségei.