2024. április 20., szombat
ÓBECSE

Tizennégy év után ismét fociláz Óbecsén

Az Óbecse csapata 2004 óta először játszik ismét Szerbia másodosztályában szombaton 17 óra 30 perces kezdettel hazai pályán, az ellenfél pedig a belgrádi Sinđelić lesz. Szép ajándék ez a hazai szurkolóknak a jubiláris 100. évfordulóra, hiszen régóta várnak már hasonló sikerekre és jó színvonalú focira. A ligaküzdelmek a hétvégén elkezdődtek, az első meccset vendégségben játszották a Budućnost ellen, ahol kisebb meglepetést keltve elvitték mind a három pontot 1:0-s győzelemmel.

Jól indultunk, lendületet kaptunk, és önbizalmat, főleg egy ilyen nehéz vendégszereplés után, de mint láthattuk, elég nehéz és kemény mérkőzés volt. Hasonlót várunk a következőtől is szombaton hazai pályán a belgrádi Sinđelić ellen. Megyünk mérkőzésről mérkőzésre, és meglátjuk, a végén mire fogjuk vinni. Az idei szezontól bevezették a playoutot, illetve a playoffot, nekünk pedig a célunk, hogy a playoffba kerüljünk, és ne kelljen harcolnunk a kiesés elkerüléséért” – mondja az új edző, Branko Savić, aki idén átvette az óbecsei első csapat vezetését Jovica Lakićtól, akinek erre a szintű ligára már nem volt licence.

Savić egyébként a focikedvelők számára ismertebb, mivel játékosként szerepelt a nagybecskereki Proleterben, majd később a belgrádi Partizanban, volt egy ideig Izraelben, majd visszajött a Partizanba, és végül Kínában is játszott. Versecen és a Boracnál már bizonyított, de most érkezett el az igazi kihívás a számára.

A fő játékosok tavalyról maradtak, csak Kosta Aleksić igazolt át a Čukarički csapatába, illetve Aleksandar Mirkov az újvidéki Vojvodinához. Jött még 10-11 új játékos, így betöltöttük azokat a pozíciókat is, amelyek kicsit problémásabbak voltak. Mivel az első fázisban huszonhárom mérkőzést kell lejátszanunk, aztán még legalább hetet a playoffban vagy a playoutban, a játékoskeretet ki kellett bővítenünk. Meg vagyok velük elégedve, a régiekkel és az újakkal is, mind jó és rendes fiúk, és jól edzenek, így rendesen felkészültünk a szezonra” – mondta Savić.