2024. április 16., kedd

Fotózásból szexuális zaklatás

Darko Kostić szabadlábon védekezhet az ellene indított bűnvádi eljárásban

Három órán keresztül hallgatta ki a bíróság azt a kiskorút, aki szexuális zaklatással vádolta meg Darko Kostić divattervezőt. A kihallgatást követően Kostićot kiengedték az előzetesből, a bíróság szerint ugyanis már nem áll fenn annak a veszélye, hogy esetleg befolyással lehet az áldozat vallomására, így a bűnvádi eljárás során szabadlábon védekezhet.

A belgrádi Harmadik Alapfokú Bíróságon hallgatták ki azt a 15 éves fiút, aki szexuális zaklatás miatt jelentette fel a divattervezőt. Kihallgatott ugyanakkor egy 22 éves fiút is, B. Š.-t, akit Darko Kostić korábban állítólag szintén bántalmazott. A kihallgatás során jelen volt a kiskorú édesanyja is, illetve Kostić két védőügyvédje.

Darko Kostićot június 22-én állították elő, azóta előzetesben volt. A divattervezőt azzal vádolják, hogy szexuálisan zaklatott egy kiskorút, valamint kábítószert tartott az otthonában, és lehetővé tette a kábítószer fogyasztását is.

A kihallgatás során a fiú sírt, miközben az átélteket mesélte. Vallomása szerint azért ment el Kostić lakására, mert stúdiófényképeket szeretett volna készíteni, amiért fizetett volna neki a férfi. Ám a divattervező Kamagra nevű potencianövelő szert adott neki, a kiskorú tudta nélkül. A férfi bevallotta, mit tett, ezért a kiskorú elhagyta a stúdiót, de rövid idő után visszament, mert Kostić azzal hívta vissza, hogy odaadja neki a pénzt. Ekkor utasította, hogy vetkőzzön le és feküdjön le. A fiú elbeszélései szerint Kostić néhányszor megütötte, majd a pólóját cibálta, el is szakította. A fiúnak sikerült elmenekülnie, majd az épület portását kérte meg, hogy hívja ki a rendőröket.

A média értesülései szerint a portás elmondta, Kostić a kérdéses napon egy fiatal fiúval érkezett, majd együtt felmentek a lakásába. Alig egy óra elteltével a fiú tőle kért segítséget, mondván, hogy a divattervező megtámadta, a pólóját is eltépte. Azt állította, Kostićnak 50 eurót kellett volna adnia néhány fényképért, de arról nem tudott, hogy a divattervező homoszexuális.

A fiú a történteket elmesélte a szüleinek, és ezt követően tettek Kostić ellen feljelentést szexuális zaklatásért.

Kostić az első kihallgatáson tagadta a vádakat. Szerinte a fiú zaklatta őt, könyörgött neki, hogy készítsen fényképeket róla, az után is, hogy ő közölte, nem hajlandó erre. Meséje szerint a fiú eljött a lakására, erőszakoskodott, hogy be akar menni, de ő nem engedte. Ebben a lökdösésben szakadt el a fiú pólója.

A bulvársajtó szerint a másik fiatalember azt állítja, hogy Kostić zaklatta, miután kábítószert fogyasztottak. A Večernje novosti szerint néhány nappal korábban is érkezett feljelentés Kostić ellen, amikor szintén a lakásában bántalmazta B. Š.-t, aki azért ment el hozzá, hogy együtt kábítószerezzenek. Egyik pillanatban Kostić megfogta a fiatal férfi nemi szervét, ő ettől megriadt, megütötte a divattervezőt, és elmenekült. Elvette ugyanakkor a mobiltelefonját is, ami Kostić üzenetváltásai miatt szintén tárgya volt a nyomozásnak. A divattervező a kihallgatás során hallgatással védekezett.

A bírósági eljárás már a jövő héten elkezdődhet.