2024. április 25., csütörtök

Fucsovics háromszor fordított

Fucsovics Márton nagy csatában jutott Cincinnatiban a 2. fordulóba, melyben alkalma adódik, hogy kiharcolja pályafutása legjobb helyezését a ranglistán. Ugyanott nem járt sikerrel Dušan Lajović, Filip Krajinović, Babos Tímea és Aleksandra Krunić, akik mind az első körben búcsúztak.

Fucsovics Marci élete legjobb helyezéséért játszik Lopez ellen (Fotó: Beta/AP)

Fucsovics Marci élete legjobb helyezéséért játszik Lopez ellen (Fotó: Beta/AP)

Fucsovics 4:5-nél veszítette el először az adogatást a 21 éves lengyel Hubert Hurkacz ellen, a második játszmában azonban egyenesbe hozta a meccset. A harmadikban a lengyel szerzett elsőnek breaket, de Marci azon nyomban semlegesítette, majd két meccslabdát hagyott ki, és rövidítést játszottak. Hurkacz 5:2-re vezetett, és győzelemre állt, ám Fucsovics a meccsen harmadszor is ledolgozta a hátrányt, és a 4. meccslabdával jutott tovább. Következő ellenfele a 36. évében járó és sérülést jelentett Dominic Thiem helyett szerencsés vesztesként táblára jutott spanyol Guillermo Garcia Lopez, akivel először mérkőzik, de tudott dolog, hogy a győzelem a 45. pozíciónál magasabbra még nem jutott magyarnak a ranglista 40-42. helyét jelenti.

Lajović kezdettől fogva nem volt játékban a kanadai Miloš Raonić ellen, Krajinović pedig csak az első játszmát nyerte meg, azután a holland Robin Haase volt fölényben. Babosnak a második játszmában a 3:0 sem volt elegendő a 16 éves amerikai Amanda Anisimova ellen, Krunić pedig zsinórban harmadik súlyos vereségét jegyezte, hisz a washingtoni, montreali és a Cincinnatiban Anasztaszia Pavlyucsenkovától elszenvedett kudarcai során összesen csak négy játékot tudott nyerni.

A női torna meglepetése Serena Williams bukása a cseh Petra Kvitová ellen, aki így 2:5-re módosította az egymás közötti mérleget.