2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA – SELEJTEZŐ

Biztos európaikupa-szereplő a Vidi és a Crvena zvezda

Inkább a haját tépte volna: Danko Lazović a kihagyott büntető után mérgében lecsupálta a hálót (Fotó: MTI)

Inkább a haját tépte volna: Danko Lazović a kihagyott büntető után mérgében lecsupálta a hálót (Fotó: MTI)

Míg a székesfehérvári Vidi FC múlt héten idegenben játszott 1:1-es döntetlent a svéd Malmö ellen, addig a szerb Crvena zvezda ugyanezt az eredményt hazai porondon érte el a szlovák Trnava ellen. Az európai párharcoknál rengeteget számít az idegenben szerzett gól, így a magyarországiak kedvezőbb helyzetből várhatták a visszavágót. A feszült hangulatú mérkőzés 67. percében jogos tizenegyest ítéltek a javukra, de Danko Lazović nem tudta értékesíteni a büntetőt. A hátralévő harminc percben sem esett gól, a 0:0-os döntetlen pedig a magyar gárda továbbjutását biztosította.

A belgrádi klub gyors gólváltásba került a Trnavával, hét perc után már 1:1-re álltak. Mindez a rendes játékidőben nem változott, így következhetett a hosszabbítás. A találkozó végig kiegyenlített volt, a 98. minutumban Radonjić a bal felsőbe varrta a labdát. A Trnava a 120. percben büntetőt hibázott, így maradt a Crvena zvezda egygólos győzelme.

A két csapat továbbjutása azt jelenti, hogy az Európa Liga biztos résztvevői, de ha a BL-selejtező utolsó, negyedik körében is győzedelmeskednek, a legrangosabb kupasorozat főtábláján találják magukat. A Vidi ellenfele az AEK Athén, a Crvena zvezdáé pedig a Salzburg lesz.

További párosítások: BATE–PSV, Young Boys–Dinamo (Z), Benfica–PAOK, Ajax–Dinamo (K).