2024. április 19., péntek
KERÉKPÁROZÁS – TOUR DE HONGRIE

Folytatódik az olasz uralom

Michele Gazzara, Antonio di Sante és Adne van Engelen egész napos szökése állt az élen a Tour de Hongrie 2. szakaszán, amely az első tipikus mezőnyhajrás napnak bizonyult. Az első szökevényeket huszonöt kilométernél érték utol, majd egyéni próbálkozások indultak – utoljára a kétszeres magyar időfutambajnok Pelikán János izzasztotta meg a főcsoportot –, ám senki sem tudott meglógni a nagy székesfehérvári hajrára készülő csapatok elől. A sprintet végül az olasz Matteo Moschetti (Polartec–Kometa) nyerte meg.

Összetettben továbbra is Manuel Belletti (Androni) vezet, a hegyi pontverseny éllovasának járó piros trikóért növelte előnyét a lengyel Patryk Stosz (CCC), míg a pontversenyben (zöld trikó) a friss szakaszgyőztes Moschetti átvette a vezetést az összetettéllovas Bellettitől. A legjobb magyarnak járó fehér trikó jelenleg Dina Mártoné (Pannon Cycling team), a csapatversenyben pedig az osztrák Vorarlberg áll az élen.

Ma a Cegléd és Hajdúszoboszló közti, 206 kilométeres, teljesen sík szakasz vár a mezőnyre.

Végeredmény, 2. szakasz (Velence–Székesfehérvár, 190 km): 1. Matteo Moschetti 4:14:07, 2. Attilio Viviani, 3. Manuel Belletti, 4. Joeri Stallaert, 5. Jannik Steimle a. i. stb. Az összetett állása (még 3 szakasz van hátra): 1. Belletti 7:54:44 óra, 2. Moschetti +6 mp, 3. Charles Planet +13 mp, 4. Maximilian Kuen +15 mp, 5. Gian Friesecke +16 mp stb.