2024. április 25., csütörtök
Malomfesztivál

Zene, slam poetry, élményprogramok

Tegnap hivatalosan is megkezdődött az 5. Malomfesztivál Oromon. Ma, pénteken még több program, koncert és előadás várja a fesztiválozókat.
A Bitang színpadon, amely a fesztivál nagyszínpada, 20 órától a sZempöl kezdi a koncertezést. Ezt követően fellép a vajdasági Sin Seekas, a Repetitor, végül pedig a sokak által várt Bohemian Betyars.
Az Akácos színpadon pénteken 15 órától kezdődnek a koncertek és a programok. Jelen lesz a ToSoDa Projekt, valamint 16 órától regionális slampoetry-bajnokságra kerül sor a IV. MalomSlamen belül. 19 órától fellép a Platon Karataev, a Wolfram, a Narco Polo, a Csaknekedkislány, a Pozvakowski, majd a Hendrigz zárja az estet.
Az EtnoCamp népzenét kedvelő közönsége sem fog unatkozni pénteken sem, hiszen 12 órától a Malom-rádió jelentkezik be, majd 15 órától a Forum könyvkiadó könyvbemutatója várja az érdeklődőket. 16 órától népi hangszerbemutatóra kerül sor Micsik Bélával, majd 18 órától kezdődnek a koncertek: fellép a Kolompos, a Tindia, a Danubia tamburazenekar, végül a Juhász zenekar, akik táncházzal zárják a mulatozást.
A medencében lubickolóknak a BaZen szolgáltatja a zenét 10 órától. A Siaga, a Perrin, a Slanki, végül 16 órától a Lusta Bítek gondoskodnak a laza hangulatról.
Az új funkcióval gazdagodó Chill sátor is várja a fesztiválozókat 10 órától közös jógával, majd egészségpercekkel, irodalmi műhellyel, valamint a foglalkozásokat pénteken is a darbuka- és didgeridoo-workshop zárja. 16 órától itt is a zenei produkcióké a főszerep, fellép a Dimitri Gorbunov Band, a Paniks Duo, az August Clown, majd 19 órától a Vigadó.
A Soul Kitchen az éhes fesztiválozókat a mai nap folyamán is 10-től közösségi főzéssel várja, majd 16 órától Harcsa Diana tart vegán gasztro workshopot, ezt követően pedig 18 órától batikolni tanulhatunk a helyszínen.
A baba- és gyereksarokban 17 órától kezdődnek a foglalkozások kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A Kultivál sátra ma, 16.30-kor két filmvetítéssel kezdi a fesztivált.
Péntek este 22.30-tól igazán különleges produkcióban lesz része a fesztiválozóknak, a Piszkítótűz CirKáló – Cir-Cruiser csapata fogja elállítani a lélegzetet produkciójával, mutatványaival.
Pénteken és szombaton a Bodyssey csapata is hívja a fesztiválozókat egy új, érzékszervi kalandra, az előadáson való részvétel előzetes bejelentkezés után lehetséges, hiszen egyszerre csak kisebb csoporttal tud a csapat dolgozni.
A Malom élményprogramok második állomása Magyarkanizsa és Orom, szintén kerékpárral és kisbusszal, előzetes bejelentkezés alapján.
A kézműves foglalkozások és kirakodóvásár a fesztivál ideje alatt tartanak. A helyszínen napijegy váltható.