2024. április 25., csütörtök
XXII. Szabadkai Nyári Akadémia

Motiváló öt nap volt

A csütörtökön zárult XXII. Szabadkai Nyári Akadémiának idén mintegy 250 résztvevője volt. Az óvónők, tanítók, tanárok hét szekcióban hallgathattak szakmai előadásokat. A továbbképzést a boldogság óra után a szekciók heti munkájának beszámolójával zárták a szabadkai új városháza épületében. Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke, De Negri Ibolya összegezte az idei akadémia hangulatát, történéseit.
– Nagyon jól sikerült az akadémia zárása, szép volt a közös munka, mindenki valamit hozzátett a programhoz. A Nyári Akadémia nemcsak arról szól, hogy szakmai előadásokat hallgassunk, hanem, csakúgy mint a záró előadáson az látható is, a közös munkáról, arról, hogy az öt napban mindenki gazdagodott valamivel, mindenki hazavisz magával valamit. Megközelítőleg 250 résztvevőnk volt, ráadásul mivel az előadások nyitottak voltak, tehát voltak olyan érdeklődő szabadkaiak, akik eljöttek egy-egy előadást meghallgatni. A boldogság órával zártuk a képzést, amin mindenki feltöltődött, és új, pozitív energiával térhet ezáltal vissza az iskolába dolgozni az új tanévben, és reméljük, hogy az itt tanultakat mindenki beépíti majd a saját munkájába – mondta lapunknak De Negri Ibolya.
Remek hangulatban telt a záró előadás, ahol minden szekció bemutatkozott. A szabadkai Turu Virág Ildikó 15. alkalommal vesz részt a Szabadkai Nyári Akadémián, csoportvezetőként.
– Csoportvezetőként általában mindig pedagógiai, pszichológiai műhelyt vezetek, idén a csoportom az érzelmi intelligencia fejlesztésével foglalkozott. Nagyon jó volt a csapat, akiknek ezúton is szeretném megköszönni a közös munkát, hiszen 22 lelkes pedagógussal dolgozhattam együtt az elmúlt öt napban. Az érzelmi intelligencia fejlesztése egy fontos témakör, nemcsak a gyerekeknél, hanem a felnőtteknél is. A témát mi drámapedagógiai eszközökkel fűszereztük meg, ezzel segítve és ösztönözve a pedagógusokat arra, hogy használják a drámapedagógiát, és merjék előhozni a diákokból az érzelmeket. Nagy lendületet ad az akadémia így az új tanév kezdése előtt. Fantasztikus hangulatban zárult az idei akadémia is, itt együtt vagyunk, összetartozunk, mindenki hasonló problémákkal küzd, amiket együtt meg tudunk beszélni, segíteni tudunk egymásnak – mondta lapunknak Turu Virág Ildikó.
A tegnapi záróceremóniát, és a bizonylatok átvételét közös ebéd és kirándulás követte, így a résztvevők az utolsó nap sem maradtak programok nélkül.