2024. március 29., péntek

Kikötő és kerékpárút épül a Béga partján

Több éve, hogy emlegetik, de az illetékesek most azt ígérik, hogy jövőre hozzá is fognak a Béga menti kerékpárút és a nagybecskereki kikötő építéséhez.

A kerékpárút a Béga-csatorna töltésén épül, Bégafő (Klek) és Szerbittabé között. A romániai oldalon Ótelek és Temesvár között már három évvel ezelőtt átadták rendeltetésének a Béga menti kerékpárutat. A kikötő pedig Nagybecskereken épül, a Béga legszélesebb szakaszánál, az egykori vágóhíd épületének közelében. A fentieket minap Duško Radišić, Nagybecskerek segédpolgármestere közölte. A két projektum teljes értéke 14 millió euró. Ennek a legnagyobb részét (11,77 millió eurót) határon átnyúló, szerb–román közös projektumokból tervezik megvalósítani. A munkálatok jövő év tavaszán kezdődnek, befejezésük határideje pedig 2021 augusztusa.
A kerékpárút kiépítését Szerbia és Románia közös, határon átnyúló IPA-pályázat útján tervezik megvalósítani. Ennek keretében felújítják a bégafői és a szerbittabei zsilipeket, valamint a két település között – a Béga-csatorna töltésén – 30 km hosszú kerékpárutat építenek. A román oldalon Temesvár és a szerbiai határ közötti 37 km-s kerékpárutat még 2015 tavaszán átadták a rendeltetésének. Két méter széles, burkolata három rétegből áll, és a folyó vízszintjétől 2,5-4,5 méterrel magasabban fekszik. Több pihenőhelye is van. A szerbiai szakaszon olyan pihenőhelyeket terveznek, amelyeken lehetőség lesz az elektronikus kerékpárok akkumulátorainak a feltöltésére és wi-fi-elérhetőség is lesz. Ha elkészül a bicikliút innenső szakasza is, akkor ez lesz a legrövidebb út (75 km) Nagybecskerek és Temesvár között. A kerékpárút használatához azonban még egy határátkelő létesítésére is szükség lesz Szerbittabé és Ótelek között.

Úgyszintén EU-s támogatásból a régi nagybecskereki vágóhídnál egy kikötőt terveznek építeni. Amint Duško Radišić mondja, elsősorban a hajózási turizmust szeretnék ezáltal serkenteni. A Béga alsó folyása mentén a Tisza felé ugyanis sok hétvégi ház van, és nyilván sokak számára a csónakokkal való közlekedés kedvezőbb volna, mint a belgrádi úton autózni a hétvégi házig. Ezzel pedig egyúttal jelentősen bővülne a legnagyobb bánáti város turisztikai kínálata. A leendő kikötő közelében áll az egykori vágóhíd épülete, amelyet szállodává lehetne alakítani.
A Béga-csatornát 260 éve ásták, és fontos vízi út volt Temesvártól Nyugat-Európa irányába. 1958-ban politikai, részben gazdasági okok miatt Jugoszlávia és Románia között leállt a hajóforgalom. Sokáig – a határ mindkét oldalán – szennycsatornaként kezelték. Románia EU-s tagságával és Közép-Bánát iparának a csődjével a víz állapota javult. Medrét azonban négy-öt méteres iszap borítja. Hogy a csatornából újból folyó legyen, ahhoz iszaptalanítani kellene, egészen Temesvárig. A terv az, hogy több mint hatvan év után újra 500 tonnánál kisebb teherbírású hajók közlekedjenek a csatornán, ami egy évszázaddal ezelőtt felvirágoztatta a vidéket. Nagy feladat lesz a két romániai és a két bánáti zsilip felújítása is.
A nagybecskerekiekre azonban még egy jelentős feladat vár: a szennyvíztisztító kiépítése. Jelenleg ugyanis a város a legnagyobb szennyezője a Bégának. Szennyvíztisztító nélkül viszont nem sokat érnek majd a fenn említett beruházások.