2024. március 29., péntek
NŐI LABDARÚGÁS – BL

Továbbjutott a Spartacus

Az idén is szerepel majd egy vajdasági magyar labdarúgó a női Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, a magyarkanizsai Vajda Orsolyát is a soraiban tudó, szabadkai Spartacus ugyanis a selejtezők utolsó körében nem várt, nagy arányú győzelmet aratott a svájci bajnokság legutóbbi ezüstérmese felett, s így Boris Arsić csapata kapott gól nélkül, csoportelsőként jutott fel a BL-főtáblájára. A Nikšićben megrendezett Basel–Spartacus-találkozó előtt a svájci együttes volt előnyösebb helyzetben, a jobb gólarányú piros-kékek számára a döntetlen is a továbbjutást jelentette volna, a nagy lendülettel futballozó észak-bácskaiak azonban már az 1. félidő után 2:0-ra vezettek az amerikai Hix és a csapatkapitányi karszalagot viselő Slović góljaival, majd a hajrában még háromszor bevették az eredmény után futó baseliek kapuját. Az 5:0-s végeredményt a saját nevelésű Baka Alina állította be a bírói ráadás első percében.

A magyar bajnok MTK Hungáriának nem sikerült a bravúr, a kék-fehéreknek ugyanis a továbbjutáshoz mindenképpen nyerniük kellett volna a tavalyi kiírás negyeddöntőse, a prágai Slavia ellen. A hazai környezetben pályára lépett MTK-s lányok végig bátran küzdöttek, a nagyobb játékerőt képviselő cseh gárda azonban kíméletlenül kihasználta a magyar bajnok védelmének megingásait, és végül 4:1-s győzelemmel jutott be a legjobb harminckettő közé.

Női BL-selejtezők, 3 . forduló: 1. csoport: Linfield–Wexford 2:3, Ajax–Thór Akureyri 0:0, 2. csoport: Barcelona FA–Minszk 2:0, Slovan–Olimpija 1:0, 3. csoport: Martve Kutaisi–Anderlecht 0:10, Glasgow City–Leczna 2:0, 5. csoport: Basel–Spartacus 0:5, Breznica–Kiryat Gat 4:4, 6. csoport: Birkirkara–Cardiff Met 2:2, Zhytlobud–Olimpia (Kolozsvár) 3:1, 7. csoport: Landhaus–Shymkent 0:2, Rigas–Elpides Karditsas 1:2, 8. csoport: Agarista–Vllaznia 1:4, Sarajevo–Parnu 2:1, 9. csoport: Gintra–NSA Szófia 9:0, Steymur–Honka 0:7, 10. csoport: Sporting–Dragon 4:0, Osijek–Avaldnes 2:2.

A szabadkai Spartacus mellett a következő csapatok jutottak fel a BL főtáblájára: Ajax (holland), Barcelona FA (ciprusi), Glasgow (skót), Slavia (cseh), Zhytlobud (ukrán), Shymkent (kazah), Sarajevo (bosnyák), Gintra (litván), Avaldnes (norvég), Thór (izlandi), Honka (finn).