2024. április 20., szombat

Jól sikerült a hazaváró fesztivál

Évekkel ezelőtt az I Love Zenta Fesztivál megálmodásával példaértékű kezdeményezés indult Zenta Község Idegenforgalmi Irodájából.

Az esti órákban volt a legtöbb látogatója az I love Zenta fesztiválnak (Herédi Krisztián felvétele)

Az esti órákban volt a legtöbb látogatója az I love Zenta fesztiválnak (Herédi Krisztián felvétele)

Az azóta egyre népszerűbb rendezvényt akkor azzal a céllal indították, hogy találkozóhelye legyen a távoli országokból nyaranta hazatérő zentaiaknak, és ez egyre inkább meg is valósul.

Az idén hatodik alkalommal, az Europe for Citizens uniós programsorozattal párhuzamosan megrendezett népünnepélyre a külföldre költözöttek közül ezúttal is sokan hazajöttek, vagy legalább úgy időzítették a szabadságukat, hogy ezen a rendezvényen is jelen lehessenek. Pénteken, a fesztivál első napján fellépett a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete, akik a Szerencsés Jankó című előadásukat mutatták be a Nyári Pavilon színpadán. Az esti órákban sokan voltak kíváncsiak a dunaszerdahelyi Novus Ortus diákszínpad előadására is, és a magyarkanizsai Eridanus zenekar utcabáljára is. Szombaton, a délelőtti órákban az európai uniós programsorozat műhelyfoglalkozásait tekinthették meg a Főtéri parkba látogatók, és a projektum keretében bemutatkoztak a zentai civil szervezetek is. Délután a gyermekek és a szüleik számára kedveskedtek a szervezők. A legkisebbek az idén is különböző játékos foglalkozásokon vehettek részt, majd a Csíkos-Pöttyös és az adai Zenegér gyermekzenekarok fellépését élvezhették. Az esti órákban sokan voltak kíváncsiak a budapesti Ed Philips and the Memphis Patrol fellépésére és a zentai Flashpoint zenekar koncertjére is.