2024. április 24., szerda
SZABADKAI GERONTOLÓGIAI KÖZPONT

Húszmillió dinár tűzvédelmi rendszerre

A szabadkai Gerontológiai Központba látogatott kedden Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár, aki dr. Nenad Ivanišević igazgatónak húszmillió dináros támogatásról szóló szerződést adott át. Az alkalomból megtartott sajtótájékoztatón jelen volt még Ilija Đukanović, a Szabadkai Városi Tanács egészségüggyel és szociális kérdésekkel megbízott tagja is.

Ilija Đukanović, Predrag Vuletić és Nenad Ivanišević (Fotó: Gergely Árpád)

Ilija Đukanović, Predrag Vuletić és Nenad Ivanišević (Fotó: Gergely Árpád)

– A szabadkai Gerontológiai Központ a húszmillió dinárt az Ápolási Otthon tűzvédelmi rendszerének a kiépítésére fordítja, ugyanis az említett részlegünkben vannak elhelyezve a mentálisan súlyosan sérült személyek, emiatt a tűzvédelmi és egyéb biztonsági előírások betartása rendkívül fontos. Nagyon szigorú előírásokról van szó, betartásuk felhasználóink biztonságát szavatolja, és ez nekünk a legfontosabb szempont. Az elmúlt két évben a tartományi kormány harmincmillió dinárral támogatta intézményünket. A támogatások teljes összegét a szabadkai Gerontológiai Központ a felhasználóknak nyújtott szolgáltatások minőségének javítására fordította – mondta dr. Nenad Ivanišević.

Predrag Vuletić a média képviselőinek elmondta, hogy a napokban 22 tartományi alapítású szociális intézmény tevékenységéhez járult hozzá a titkárság. Összesen 44 támogatási szerződést írtak alá az intézmények képviselőivel. A Tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság ugyanis összesen 235 millió dinárral támogatja a tartományi alapítású szociális intézmények, intézetek munkáját.

– A támogatást tetőfelújításra, felvonóbeszerzésre, kapacitásbővítésre, valamint a szolgáltatások minőségének javítására fordítják a szociális intézmények, amelyek hozzájárulnak többek között a licencek megszerzéséhez – mondta Predrag Vuletić.