2024. április 20., szombat
KERÉKPÁROZÁS – TOUR DE HONGRIE

Szoros svájci siker a prológon

Változó szerencséjük volt a Tour de Hongrie prológján, egy 3.5 kilométeres időfutamon a versenyzőknek, hiszen Siófokra délután megérkezett egy nagy vihar, és az időjárás csak az első huszonöt-harminc embert kímélte meg. A hátrelévő két órában végig esett, így mindenkinek vizes aszfalton kellett tekernie az egyébként is technikás pályán. A leghevesebb zivatarban többen is elestek. Épp ezért a később indulók közül szinte senki sem tudott jó eredményt elérni az összesen 10 kanyarral nehezített pályán.

A győztes az egyik első induló, az osztrák Vorarlberg-Santic csapat svájci versenyzője, Patrick Schelling lett, a dobogót egy francia és egy olasz versenyző egészítette ki. Az első három kerékpáros között kevesebb mint egy másodperc volt.

A szerb válogatottból Dušan Kalaba teljesített a legjobban, 16,5 másodperces hátránnyal a 18. helyen érkezett meg – ő is a szerencsés korai indulók között volt –, a magyarok közül pedig Lóki Bence (Kőbánya Cycling Team) produkálta a legjobb időeredményt, ő 18,5 másodperces lemaradást szedett össze, és a 22. lett.

Végeredmény, prológ (Siófok–Siófok, 3.5 km): 1. Patrick Schelling 4:32.46 perc, 2. Charles Planet +0.58 mp, 3. Manuel Belletti +0.69 mp, 4. Maximilian Kuen +2.44 mp, 5. Paolo Totò +4.24 mp stb.