2024. április 23., kedd

Vadásznak az áramlopókra

Tavaly 8,5 millió euró értékben loptak villanyáramot Szerbiában

Az év első hat hónapjában a Szerbiai Villanygazdaság (EPS) munkatársai 3 500 esetben füleltek le olyan személyeket, akik áramot loptak, ez a szám pedig szinte minden eddigi rekordot megdönt.

Ez annak köszönhető, hogy a villanygazdaságban új szolgálatot alapítottak, amelynek az illetéktelen villanyáram-fogyasztás lefülelése a feladata, nyilatkozta a Tanjug hírügynökségnek Ljiljana Stevanović, az EPS belső ellenőrzési és biztonsági részlegének a munkatársa. Mint hozzátette, tavaly 8,5 millió euró értékben loptak áramot az országban, az elkövetőket minden esetben azonosították. Az EPS munkatársa reményét fejezte ki, hogy idén még több visszaélésre sikerül fényt deríteni.
Az új részleg munkája elsősorban az úgynevezett nagy felhasználókra irányul, ugyanakkor mindenkit lefülelnek, aki illetéktelenül használja a villanyáramot, emelte ki Stevanović, a folytatásban pedig eltanácsolt mindenkit azoknak a berendezéseknek a használatától, amelyekkel a villanyáram-fogyasztást lehet csökkenteni. Ezek a berendezések törvényellenesek, nyomatékosította Stevanović.