2024. április 19., péntek

Mindenki Szerbiában autózna

Belátható időn belül növelni szeretnék a horgosi határátkelő kapacitását

Más országokhoz viszonyítva Szerbiában növekszik a legdinamikusabban az utak forgalma, így év végéig feltehetőleg 53 millió jármű gördül végig Szerbia útjain, közölte Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter, majd közleményében az útépítő vállalatok szorgalmát méltatta. Szavai szerint az elmúlt néhány évben országszerte 200 kilométernyi autópályát építettek ki és éppen ennek a ténynek köszönhető, hogy Szerbiában olyan iramban növekszik a forgalom, mint egyetlen másik országban sem. Idén év végéig 20 millió járművel több halad át Szerbián, mint néhány évvel korábban, nyomatékosította a tárcavezető, kiemelvén, hogy csak júliusban 562 ezerrel több jármű haladt át az országon, mint tavaly az évnek ugyanabban a hónapjában.

– A beruházásokkal a más közlekedési folyosókról visszatereltük a közlekedést a 10-es közlekedési folyosóra. Erre különösen büszke vagyok. Szerbia a legrövidebb és a leggyorsabb útvonal, útjai kiváló minőségűek és újak. Éppen ezért nem lepődtem meg, amikor megtudtam, hogy júliusban 6,06 millió jármű haladt át országunkon – fogalmazott Mihajlović.

Közleményében a miniszter örömének adott hangot, hogy növelték a Batrovci határátkelő területét – és ezzel annak kapacitását –, valamint bejelentette, hogy hamarosan ugyanezzel a céllal a horgosi határátkelőn kezdődnek munkálatok.