2024. április 25., csütörtök
MALOMFESZTIVÁL

Az önkéntesek mellé megérkeztek a táborozók is

Alkotótáborok a Malom jegyében

Pénteken az építő-szépítő brigád mellé beköltöztek a Malmok útja alkotótábor résztvevői is.

Isten hozott a Malomfesztiválra!

Isten hozott a Malomfesztiválra!

A hat alkotótáborban szakavatott vezetéssel ismerkedhetnek a résztvevők egy héten át az irodalom, a zene, a fotózás, a színház és a mozgás művészetével, teljesen ingyen, a határokon átívelő Interreg-IPA  CBC projektnek köszönhetően. A Malmok útja alkotótábort a hétvégén kísérte a Malmok útja fesztivál is, ahol további színes és ingyenes programmal készültek a résztvevőknek, egészen vasárnapig. A Tanyaszínház előadásán túl irodalmi beszélgetések, koncertek, előadások, valamint az Oromiak Második Nagy Világtalálkozójára is sor került a Malmok útja rendezvénysorozat keretében.
– A hat táborból öt kezdődött pénteken, a zenei tábor pár nappal később. A pénteki nap az ismerkedés jegyében telt, közös vacsorával és a Tanyaszínház előadásával. A hétvégén az esti programok a Malmok útja keretében valósultak meg, amire az IPA-pályázaton kaptunk támogatást, csakúgy, mint a táborra. A hétvégi programok után hétfőtől kezdve sem fognak unatkozni az önkéntesek és a táborozók sem – mondta lapunknak Szerda Zsófi, a fesztivál és a tábor egyik szervezője, aki dióhéjban vázolta a heti tervet.
 – Hétfőtől zajlanak a táborok tovább, bárki számára ingyenesen látogatható esti programokkal. Hétfőn este jam sessiont tartunk a Brestyánszki lányok által vezetett zenei tábor résztvevőivel, utána bemutatjuk Tóth Levente Rossz színész kisfilmjét, Horváth Lehel pedig hasznos előadást fog tartani a környezettudatosságról. Kedden este Lóci jön hozzánk látogatóba, aki megpróbál majd dalt szerezni az ott lévőkkel, aztán a Hét hat klub magyarországi zenekar fog fellépni az Akácos színpadon. 15-e a fesztivál nulladik napja, amikor több koncert is lesz, valamint ekkor lesz látható, hallható, élvezhető a táborozók munkája is, mivel ekkor lesznek a bemutatók. Ez az első hivatalos napja a fesztiválnak, a fesztiválhoz tartozó kemping is ekkor nyit, hiszen korábbi sátorozási lehetőségük csak az önkénteseknek és a táborozóknak van, bár az esti programok mindenki számára nyitottak lesznek. Táboronként 10–15 fős csapatunk van, összesen nagyjából 70–75 fiatalra számítunk – hallhattuk Zsófitól.
A nulladik napon, augusztus 15-én a premierek, kiállítások és a filmvetítés mellett koncertek is lesznek. Az idei fesztivál mind számban, mind program tekintetében túlszárnyalja a tavalyi évit.