2024. április 18., csütörtök

A szép szó bűvöletében

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének nyári tábora

Rendhagyó módon, egy színházi előadással kezdődött pénteken este a harmincadik Szép Szó Tábor. A bácsfeketehegyi színházteremben a soproni Petőfi Színház Márai Sándor és Hamvas Béla szövegeiből összeállított A magány változatai című előadását láthatták az érdeklődők. A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete hagyományos tehetséggondozó műhelyét a kishegyesi Kátai-tanyán tartják. Több mint 60 fiatal versmondót várnak a táborba, nekik és minden érdeklődőnek több kísérőprogrammal is kedveskednek a szervezők. Szombaton este jubileumi gálaműsor várja a közönséget.

 – A hivatalos tábornyitás 17 órakor lesz, több mint hatvan jelentkező van, nyugodtan mondhatjuk, hogy rekordot döntünk, túlléptünk minden eddigi jelentkezési számot. Öt csoportban folyik majd a munka. A tábornyitót követően szombaton este fél nyolckor igyekszünk méltó módon megünnepelni a jubileumot azokkal az egykori résztvevőkkel, akik vállalták, hogy hozzájárulnak az ünnepi műsorhoz. Nagyjából 18-an vállalták, hogy szöveget mondanak a gálán. Ezenkívül videofelvételekkel emlékezünk a múltra, és igyekszünk a Kátai-tanyát úgy kidíszíteni, hogy visszatekintsünk a három évtizedre. Mindenkit szeretettel várunk, akik velünk szeretnék ünnepelni ezt a jubileumot – hallottuk Hajvert Ákos táborvezetőtől.

Vasárnap még két kísérőprogram lesz, délelőtt dr. Jamrik Edit előadása a szeretetről, délután 4 órakor pedig a soproni Petőfi Színház a gyerekeknek megismétli A magány változatai című előadását. Szerdán, augusztus 15-én 20 órai kezdettel Kálló Béla és Tóth Péter Lóránt közös Szabadságharc című előadása Arany és Petőfi levelezéséről szintén nyitott lesz az érdeklődők előtt.