2024. április 25., csütörtök

Csak vezércsel lett volna?

Venus Williams is kiesett Montrealban (Fotó: Beta/AP)

Venus Williams is kiesett Montrealban (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković állandó bizonytalanságban tartja a teniszvilágot. Amikor már-már leírták, a múlt hónapban váratlanul serleget nyert Wimbledonban, most pedig, amikor Torontóban várták tőle a diadalmenet folytatását, a nyolcaddöntőben meglehetősen vérszegény játékkal, ellenfele adogatását egyszer sem elnyerve, kikapott a fiatal görög Sztefanosz Cicipasztól.

Mégis valószínűleg tévednek, akik biztosak benne, hogy rövid fellángolás után visszatért a rossz, élteniszre már alkalmatlan Đoković. Az ellenkezőjére abból lehet következtetni, hogy csak két órával az egyesben elszenvedett váratlan vereség után, Novak a dél-afrikai Kevin Andersonnal az oldalán a páros nyolcaddöntőjében lépett fel, és egészen jó játékkal járult hozzá a műfajban rangosnak tartott francia Herbert, Mahut kettős legyőzéséhez.

Bármennyire furcsa is, lehetséges, hogy Novak sajátságos vezércsellel feláldozta a torontói tornát, hogy minél jobb formában indulhasson a következő héten Cincinnattiban, az egyetlen 1000-es tornán, amelyen még nem nyert trófeát, és amire nagyon fáj a foga. Semmi szavatosság arra, hogy Ohióban valóban nyerni fog, de a párossal együtt egészen jó felkészülésnek tekinthető a még fontosabb tornára, az augusztus 27-én kezdődő US Openre.

A montreali női tornán tovább fogyatkozott az éljátékosok száma, hisz a 2. fordulóban Caroline Wozniacki, a nyolcaddöntőben pedig Marija Sarapova, PetraKvitová, Julia Görges és Venus Williams esett ki.