2024. április 16., kedd

Fiatal kutatók fóruma

Még lehet jelentkezni a Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozójára

A Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozóját harmadik alkalommal szervezi meg a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület.

Ez a találkozó kiváló lehetőséget nyújt azoknak a fiataloknak, akik a természettudományok terén aktívak, és folytatnak valamilyen kutatást, vagy még csak tervezik. Bemutatkozhatnak, másokkal is megismertethetik kutatási területüket, valamint eredményeiket, de nem utolsósorban hasznos információkat gyűjthetnek más kutatási területekről, valamint fejleszthetik előadói képességüket.

– Középiskolások, egyetemisták és aktív fiatal kutatók számára lehetőséget nyújt ez a találkozó a tudományos munkák szakmai körben történő bemutatására. Mindez hozzájárul előadói készségük fejlesztéséhez, ami nélkülözhetetlen a diplomamunka-védés megfelelő prezentálásához, valamint későbbi tudományos tevékenységük folytatásához. A találkozón a résztvevők előadás formájában megosztják egymással kutatómunkájuk eredményeit, további ötleteket meríthetnek kutatásaik bővítéséhez, illetve megismerkedhetnek más fiatal kutatókkal. Mindemellett a résztvevőknek lehetőségük nyílik tapasztalt szakemberek előadásainak és előadásmódjainak a megfigyelésére – mondta el Harkai Ákos, az Arcus Környezetvédő Egyesület elnöke.

A témakörök változatlanul a biológiai tudományok területéről kerülnek ki, mint például az állattan, biogeográfia, etológia, evolúcióbiológia, genetika, hidrobiológia, mikrobiológia, növénytan, populációbiológia, ökológia, természetvédelmi biológia, kiegészítve a környezetvédelem, néprajz és természet, illetve az ökoturizmus témakörökkel. A kutatási témájukat előadás formájában bemutatók számára a részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az arcus.org.rs oldalon, az oldal alján található online regisztrációs lap kitöltésével lehet 2018. augusztus 12-e éjfélig. A találkozó munkanyelve a magyar. A fiatal kutatókat Vajdaság területéről, valamint a környező országokból is nagy szeretettel várják.

A III. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozójára szeptember 22-én és 23-án kerül sor a topolyai Művésztelepen, ahol az előadások mellett az időjárás függvényében terepi foglalkozásra is lehetőség nyílik majd.