2024. március 28., csütörtök

Újvidéki Nyár Lajkó Félixszel

A szervező Újvidék Zenekedvelő Ifjúsága a különböző korú és ízlésű közönségnek megfelelően válogatta az Újvidéki Nyár rendezvény idei résztvevőit.
Augusztus 14-én Lajkó Félixé a nyitókoncert. A Liszt Ferenc-díjas, világhírű vajdasági hegedűművész és zeneszerző, aki virtuóz módon hegedül, emellett kiválóan játszik zongorán és citerán is, kedden 21 órakor Sidó Attila magyarországi gitárművésszel lép az újvidéki közönség elé.
Két nappal később, csütörtökön az Ođila együttes rajongói várják a cigányzene kiváló képviselőit, akik mindig temperamentumos koncerttel nyernek meg minden korosztályt.
Vasárnap a Kralj Čačka néven ismert festő, költő, zeneszerző és énekes „bölcs, szép és keserű” szerzeményeit hallhatja a közönség. A művész őszinte, autentikus hangzású dalaival hirdeti meg a harcot a mai világ elferdüléseivel szemben. A Zemlja snova, 2016-ban megjelentetett albuma után az év végére készíti a Spusti svetlost na put c. albumot.
Az Újvidéki Nyár rendezvényt, amelynek védnöke Újvidék város, 21-én, kedden este a Bisera Veletanlić–Vasil Hadzsimanov band zárja. Az egykori Jugoszlávia egyik legnevesebb énekesnője pályafutásának népszerű szerzeményeivel fogja megszépíteni a közönség estjét.
A koncertek színhelye az újvidéki Zsinagóga, időpontja 21 óra.
Csak a Bisera Veletanlić–Vasil Hadzsimanov-koncertre a belépőjegy 1000 dinár, a többi hangversenyre pedig 700 dinár. A jegyek beszerezhetők online a www.muzickaomladina.org honlapról, továbbá Újvidék Zenekedvelő Ifjúsága irodájában (Templomudvar/Katolikus porta 2., tel.: 021/452-344), munkanapokon 8 és 14 óra között, és a koncert napján az újvidéki Zsinagógában, 2 órával a rendezvény kezdete előtt.
Találkozunk a koncerteken.