2024. április 20., szombat

Repülőjegyek helyett turistainformációk

Hamarosan új idegenforgalmi-információs központ nyílik a Mihajlo Pupin sugárúton, az egykori Air Serbia irodahelyiségeiben.

Az Air Serbia egykori irodahelyiségeiben októberben a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet nyit információs központot (Szeli Balázs felvétele)

Az Air Serbia egykori irodahelyiségeiben októberben a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet nyit információs központot (Szeli Balázs felvétele)

A Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet turisztikai-információs központot nyit Újvidéken a Mihajlo Pupin sugárúton, abban az irodában, amelyben régebben a JAT, majd az Air Serbia fogadta ügyfeleit. Az objektum helyiségeit átalakítják, az adaptációt az újvidéki NPN Gradnja végzi, a munkálatok értéke 12,5 millió dinár. A kivitelezéshez szükséges dokumentumokat már aláírták, az engedélyeket beszerezték, így október elején már megnyílhat az új turisztikai információs központ.

Az Air Serbia egykori irodahelyiségeit átalakítják, a projekt szerint úgy módosítják az objektum belső részét, hogy előadásokat, összejöveteleket is tarthatnak majd benne, de az elsődleges célja természetesen az információra szoruló turisták tájékoztatása lesz. Lesz benne egy kis emléktárgybolt is, ahol helyi jellegzetességekkel ellátott termékeket lehet majd vásárolni – olvasható a 021.rs hírportálon.

Az irodahelyiségek plafonját lejjebb eresztik, hogy csökkentésék a belső tér magasságát, a gerendák könnyű fából készülnek majd, hogy ne terheljék a falakat. A falakat vajdasági motívumok díszítik, mezők és termőföldek ábrázolása.

Az Air Serbia Mihajlo Pupin sugárút 18. alatti irodahelyiségei tavaly augusztus elseje óta üresek, akkor döntött a vállalat úgy, hogy „elröppen” Újvidékről, bezárja képviseletét. Csupán pár nap leforgása alatt kiürítették irodáikat, amelyekben a berendezésen és pár röplapon kívül nem is volt semmi.

A Muhajlo Pupin sugárúton már létezik egy idegenforgalmi központ, amelyet az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet (TONS) működtet. A TONS-nak ezenkívül irodája van a Zsidó utcában is, így ezentúl a tartományi székvárosnak három kilométeres körzetben három idegenforgalmi információs központja lesz. Nyaranként, az EXIT ideje alatt a Mihajlo Pupin sugárúton végighalad a fesztiválozók legnagyobb része, az iroda tehát ideális helyen lesz.