2024. április 25., csütörtök
I. MULTISPORT EURÓPA-BAJNOKSÁG

Verrasztó Dávid aranya zárta az Európa-bajnokságot

Verrasztó sorozatban harmadszor nyerte meg a 400 m vegyest

Csütörtökön utolsó napjához érkezett a 34. úszó-Eb. A délutáni programban összesen 9 finálét rendeztek, ezek közül 6-ban volt legalább egy magyar érdekeltségű úszó. A generációk csatáját hozta a férfiak 100 méteres pillangója, amelyből végül a fiatalabbik jött ki jobban, ennek ellenére érmet nem sikerült szerezni, hiszen Milák Kristóf 4., Cseh László pedig 8. lett. A futamot az olasz Codia nyerte. Verrasztó Dávid sorozatban harmadszor nyerte meg a 400 m vegyes futamát, ezzel mondhatni kisajátította a számot. A kiszámíthatatlan versenyben többször úgy tűnt, nem lesz esélye felállni a dobogó legfelső fokára, az utolsó ötvenre viszont már ő fordult elsőként, és sikeresen megtartotta parányi előnyét.

A nőknél Burián Katalin egy parádés hajrával majdnem elcsípte a második helyet 200 m háton, de végül a bronznak is ugyanúgy örülhetett, a teljesítményét új egyéni csúccsal koronázta meg. Késely Ajna kétségkívül a jövő nagy bajnoka, 400 m gyorson ugyan nem bírt az olasz Quadarellával, ennek ellenére kiváló Eb-szereplést tudhat magáénak.

A váltóknál reális esély nem volt az éremre, a tisztes helytállás viszont megadatott. A férfiak ötödikként értek be, a nők pedig 8. helyen végeztek.

Magyarország a 4. lett az éremtáblázaton.