2024. április 25., csütörtök

A viharos időjárás miatt tűnt el egy német férfi Franciaországban

Eltűnt egy 70 éves német férfi, aki egy német gyerektábort vezetett a dél-franciaországi Saint-Julien-de-Peyrolas településen. A tábornak otthont adó kempingből a heves viharok miatt menekítették ki a lakókat - közölte a helyi csendőrség.

Az Ardeche folyó vízszintjének heves emelkedése elől a férfi a lakókocsijába menekült, azt azonban elsodorta az ár, és a folyó partján, a kempingtől nem messze találták meg üresen. Az Ardeche csütörtök délután több helyen kilépett medréből. A kiürített táborban mintegy 100 leverkuseni gyermek tartózkodott. Kétszázhatvanhét tűzoltó és négy helikopter vett részt mintegy 160 embernek három kempingből történő evakuálásából. Az eltűnt férfin kívül mindenkit sikerült biztonságba helyezni.

Saint-Julien-de-Peyrolas környékén járművek, tűzoltók és számos búvár vett részt a férfi utáni kutatásban. Számos sátrat és kempingbeli épületet valósággal szétszaggatott az ítéletidő. A térségben több út az árvizek miatt járhatatlan. Reggel heves viharok csaptak le a térségre, késő délután pedig szakadni kezdett az eső.

A hét elejei kánikula miatt heves viharok csaptak le Franciaország közép-keleti és dél-keleti térségére, megszakadt az áramszolgáltatás és sok embert evakuálni kellett az ország déli részén.