2024. március 29., péntek

XXII. Szabadkai Nyári Akadémia – A tanítás tanulása

Színvonalas előadások 7 szekcióban

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete 22. alkalommal rendezi meg a Szabadkai Nyári Akadémia szakmai továbbképzést. Az óvodapedagógusoknak, osztálytanítóknak és tanároknak szóló továbbképzésre augusztus 13-a és 17-e között kerül sor a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskolában.
A 7 szekcióban a résztvevők neves szakemberek előadásait hallgathatják majd meg, beszélni fog Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Pektor Gabriella, Kozma Szabolcs, Durányik László, Suhajda Virág, Juhász Katalin, Halmágyi Miklós és Bagdi Bella. Többek között olyan témákat fognak feldolgozni a konferencia résztvevői, mint az örömteli iskolás évek, a játékok tanulása, vagy a kísérletezés fontossága.
Az akadémia ünnepélyes megnyitójára hétfőn 9 órakor kerül sor a szabadkai Városháza dísztermében. A résztvevők a műhelymunkákon és előadásokon kívül érdekes, kulturális kísérőprogramokon is részt vehetnek majd, úgymint a palicsi Állatkert látogatása, könyvbemutatók, valamint Szabadka nevezetességeinek megtekintése.