2024. április 19., péntek

TISATUR A tábor Magyarkanizsán

Mától fogadja lakóit a tábor

Mától fogadja lakóit Magyarkanizsa és Algyő települések által a Szerbia és Magyarország határon átívelő Interreg-IPA Program keretében megszervezett TISATUR A tábor, mely az Ökoturizmus és környezetvédelem – Egy hajóban evezünk (TISATUR) nevet viseli. A magyarkanizsai Kanizsa Cserkészcsapat vízitelepén megszervezett tábor augusztus 14-én zár.

A tábor fő célja a fiatalok környezettudatos nevelése, az Algyő és Magyarkanizsa vonzáskörzetébe tartozó tiszai szakasz turisztikai potenciáljának népszerűsítése.

A táborlakók a 10–16 éves korosztályból kerülnek ki, akiket a fenntartható fejlődés érdekében környezettudatos nevelésre, a környezet megismerésére, valamint az újrahasznosítással és hasonló tematikával kapcsolatos ismeretekre tanítanak. A tervek szerint ezek a gyerekek olyan új és használható tudásra tesznek szert, amely megváltoztatja eddigi értékrendjüket, és továbbadják a megszerzett tapasztalatot. A szabadidős, sport és a környezetvédelem tematikában tervezett aktivitások is a csapatépítést hivatottak szolgálni.