2024. április 19., péntek

Hét kihagyott alkalom

Aleksandra Krunić vert helyzetből fordított

Aleksandra Krunić

A szerbiai teniszezők katasztrofális rajtjával ellentétben a magyarok játékhetének kezdete színötös lehetett volna, de a néhány percen belül kihasználatlanul hagyott hét breaklabda miatt csak felesre sikerült.

A montreali női tornán Aleksandra Krunić lett az első kieső. A szerbiai mindössze egy játékot nyert a lett Anasztaszia Szevasztova ellen. Ha hozzátesszük, hogy az előző tornán Washingtonban, amikor a brit Katie Boulter volt az ellenfele, Krunić csak két játékot nyert, összesen pedig már négy vereségnél tart, könnyű megállapítani, hogy a szerb formája erősen hanyatlóban van.

Torontóban Fucsovics Márton mindkét játszmában 2:4-ről fordított a portugál Joao Sousa ellen, ami szép teljesítmény, a következő rivális pedig a két nagyágyú, Stan Wawrinka és Nick Kyrgios meccsének győztese lesz.

Ugyanakkor Montrealban Babos Tímea megnyerte az első játszmát a ranglistán 10., német Julia Görges ellen, a másodikban pedig 2:2-nél három breaklabdája volt. A német mindet mentette, majd 3:3-nál a magyarnak négy alkalma volt elnyerni ellenfele kezdőütését. Ezúttal sem sikerült, és a szekér, noha Babos példásan küzdött, elindult a lejtőn, és Görges három játszmában vívta ki a továbbjutást.

Az este Filip Krajinović az orosz Karen Hacsanovval, Novak Đoković pedig a koreai Hjeon Csunggal mérkőzött a torontói 1. fordulóban, amelynek rangadóin az argentin Schwartzman a brit Edmundot, a kanadai Raonić pedig a belga Goffint múlta felül.