2024. április 26., péntek

A nyaralás befizetése nem mindig garancia

A közelmúltban többször is arról cikkezett a sajtó, hogy a szabadkai Sun & Sea utazási iroda több személyt megkárosított azáltal, hogy a nyaralásra befizetett összeggel a tulajdonos elhagyta az országot. Mit tehetnek ebben és hasonló esetekben a károsultak – érdeklődtünk a kereskedelmi, telekommunikációs és turisztikai minisztériumban. Megkeresésünkre az illetékesek e-mailben tájékoztattak bennünket.

A minisztérium sajtószolgálata röviden összefoglalta, hogyan jutott tudomásukra a szabadkai utazási iroda esete.

– Egy utas 2018. június 27-én telefonos bejelentése alapján rendkívüli felügyelőségi ellenőrzésre került sor. Tekintettel arra, hogy az iroda a feljelentést követően már nem működött, a felügyelőségnek nem állt módjában megtekinteni a szerződéseket, az utasok bejelentését, az e-maileket és egyebet, emiatt nincs pontos adatunk, hányan fizették be az utazást a Sun & Sea utazási irodában – tudtuk meg.

A Dimitrije Tucović utcában volt a szabadkai Sun & Sea utazási iroda (Fotó: Gergely Árpád)

A Dimitrije Tucović utcában volt a szabadkai Sun & Sea utazási iroda (Fotó: Gergely Árpád)

Lévén, hogy a Sun & Sea utazási iroda közvetítői szerepet töltött be az utazások értékesítésében, ennek értelmében az utazás szervezőjének kínálatait értékesíthette, a károsultak az adott utazás szervezőjéhez fordulhatnak segítségért, ugyanis ő a felelős a befizetett utazások megszervezéséért és megvalósításáért, emellett a turisztikai felügyelőséget is felkereshetik. A közvetítőnek az eladott utazásokat be kellett jelentenie a szervezőnek, majd ezt követően egy foglalási visszaigazolást kapott, ami egyben kötelezi a szervezőt a befizetett utazás realizálására. Abban az esetben viszont, ha az utazási iroda saját szervezésű utazásokat értékesített, amire egyébként nem volt joga, sőt az irodáért felelős személy is elhagyta az országot, az utasok jogaikat bíróság által valósíthatják meg – olvasható az eljuttatott válaszban.

Az újvidéki székhelyű turisztikai felügyelőségnél összesen hat utas jelentkezett az említett utazási irodában befizetett utazás miatt, ők pontos tájékoztatást kaptak jogaik megvalósítását illetően. Három utas az utazás szervezőjéhez fordult, ők kaptak vouchert, ami feljogosította őket az utazásra, három utas esetében pedig a felügyelőség lépett kapcsolatba az utazások szervezőjével. Mind a hat esetben az utasok javára oldották meg a kereseteket. A felügyelőséghez fordult három utas esetében két utas elutazott, a harmadik utas esetében pedig, mivel nem volt elegendő jelentkező, a törvényben előírt határidőn belül lemondták az utazást, s ez az utas visszakapta a befizetett összeget.

Sajtóhírek szerint a Sun & Sea utazási iroda a legnagyobb adótartozással rendelkezett Szerbiában. Múlt év december 31-én több mint tízmillió dináros tartozása volt. Kíváncsiak voltunk, hogyan tudott ennek ellenére működni, illetve, kinek a hatáskörébe tartozik az utazási irodák működésének ellenőrzése.

– A turisztikai felügyelőség nem ellenőrzi az utazási irodák ügyvitelét, nincs törvényes alapja a zárolt folyószámlával rendelkező gazdasági tevékenységet folytató cégek munkájának a beszüntetésére sem. Az adókötelezettség megfizettetésének ellenőrzését az adóhivatal végzi az illetékes felügyelőség által – olvasható a kereskedelmi, telekommunikációs és turisztikai minisztérium válaszában.

A nyári turistaidény kezdetén olvashattunk a sajtóban arról is, hogy a S.A.B. Travel csődeljárás alatt áll, a Fly Fly Travel pedig bezárt. Mit tehet az utas, ha bezárt vagy csődeljárás alatt áll az utazási iroda, ahol befizette az utazást? – érdeklődtünk a minisztériumban.

– A turisztikai felügyelőség ellenőrzése során fizetésképtelenséget állapított meg a Fly Fly Travel, a belgrádi S.A.B. Travel Kft., valamint a čačaki Jazz Travel Kft. esetében. A teljes dokumentációt a felügyelőség átadta az utazásokért garanciát vállaló biztosítóknak. A turisztikai törvény értelmében az utasok jogainak megvalósítása érdekében a Fly Fly Travelre vonatkozóan továbbítottuk a dokumentációt a Milenijum biztosítónak, akárcsak a DDOR Novi Sad Rt.-nek a S.A.B. Travel és a Jazz Travel utasainak a listáját. Ilyen és hasonló esetekben az utasok a rendelkezésükre álló dokumentációval keressék fel az utazás szervezőjét vagy a turisztikai felügyelőséget. Egyelőre a belgrádi S.A.B. Travel utazási irodától vonták vissza a kiadott licencet – áll a minisztérium válaszában.