2024. április 24., szerda

Már van kivitelezőjük az okos buszmegállóknak

Bár korábban úgy harangoztuk be, hogy a nyár végén már telefont tölteni és internetezni is lehet majd négy buszmegállóban Óbecse község területén, július végére csupán a közbeszerzési eljárást tudta befejezni az önkormányzat.

A nyertes a szabadkai AYA BIT Solutions cég lett, amelynek a szerződés megkötésétől 50 munkanapon belül kell majd megépíteni az új megállókat, így vélhetően már csak őszre élvezhetjük a napenergiával üzemelő ún. „okos” buszmegállók előnyeit. A korszerű objektumokhoz a tetejükön lévő szoláris panelek termelik majd azt az elektromos energiát, ami a megálló mozgásérzékelős LED-es megvilágítását, a mobiltelefonok feltöltését, a Wi-Fi-kapcsolatot és a videofelügyeletet is szavatolja majd.
Az óbecsei önkormányzat a tartományi energetikai, építészeti és közlekedési titkárság pályázatán nyert pénzt a bácsföldvári Népfelszabadító hadsereg utcában lévő két megálló, valamint Óbecsén a Május 1-je utcai és a Péterrévei úton, a vasútállomással szemben található megálló lebontására és újjáépítésére. A projektet a tartományi titkárság több mint 3,2 millió dinárral támogatja, míg az önkormányzat a saját költségvetéséből csaknem 1,8 millió dinárt áldoz erre a célra.