2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Remizett a Zvezda és a Vidi is

Nehéz feladat vár a Crvena zvezdára Szlovákiában (Fotó: Beta/AP)

Nehéz feladat vár a Crvena zvezdára Szlovákiában (Fotó: Beta/AP)

A Bajnokok Ligája selejtezőkörének 3. fordulója szerb és magyar szempontból is érdekesnek bizonyult, s bár rossz eredményekről nem beszélhetünk, a Vidi mégis egy fokkal jobb helyzetből várhatja a folytatást.

A belgrádi csapat a szlovák bajnokságban bukdácsoló Trnavát fogadta. Az együttesek gyakorlatilag egy perc leforgása alatt beállították a végeredményt: előbb a Zvezda talált be büntetőből alig 20 perc elteltével, majd Erik Grendel egyenlített a másik oldalon. A szerb gárda a játék minden elemében jobban teljesített, többet birtokolták a labdát, és háromszor annyi kapura lövést regisztráltak, mint ellenfelük, de a jövő heti visszavágót mégis a szlovákok várják kedvezőbb helyzetből.

A Vidi a svéd Malmövel csapott össze, és a selejtezőkörben talán most először lehettek igazán büszkék a magyar futballrajongók. Fioláék idegenben mutattak tetszetős játékot, méltó kihívói voltak az esélyesebbnek vélt tavalyi svéd bajnoknak. Christiansen a 62. minutumban szlalomozott át a magyarországi csapat védelmén, de a Vidi nem ijedt meg és szűk tíz percen belül egyenlített, és ezzel megszerezte a rendkívül értékes idegenbeli gólt. A Vidi jövő kedden hazai pályán, Felcsúton harcolhatja ki a rájátszás utolsó fordulójában való részvételt.

Mindkét csapat esetében kijelenthető, hogy egy vereség után sem ér véget az európai kupaszereplés, hiszen ha nem sikerül bejutni a BL-csoportkörbe, az Európa Ligában való megjelenés még mindig reális cél.