2024. március 28., csütörtök
ÓBECSE

Háromnapos buli a Tiszán

Pénteken este a Kerber együttes, valamint a Sanja Ilić & Balkanika formáció fellépésével vette kezdetét az óbecsei Tisza-parton a második alkalommal megszervezett Tanderbal Tisza Fesztivál. Sok nézőt idevonzottak a zenészek, fellépésük előtt a Bubamare Gyermekkórus és Gyermekzenekar szórakoztatta a közönséget, és persze a tűzijáték sem maradt el.

Szombaton élőlánc épült Bácska és Bánát között (Fehér Rózsa felvétele)

Szombaton élőlánc épült Bácska és Bánát között (Fehér Rózsa felvétele)

Szombaton került sor a szórakoztató és sportos vizesprogramokra: volt nemzetközi úszómaraton, emberek alkotta élőlánc kötötte össze a folyó két partját és játékos bánáti dinnyekeresés is szerepelt a programban. A gyerekeknek kreatív, sport-, környezetvédelmi, zenei és egyéb műhelyek nyújtottak érdekes időtöltési lehetőséget, a felnőttek esti szórakoztatásáról pedig a legendás óbecsei Sygma, majd a Galija együttes gondoskodott.

Tegnap délelőtt kajakos találkozó, valamint a Tisza-szigetig tartó lassú csónakázás volt a műsoron, de sokan voltak kíváncsiak délután a kiállított régi kerékpárokra, motorkerékpárokra és autókra, valamint a főzőversenyre, a bográcsokban rotyogó halászlére is.

Este a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör és a Đido Művelődési Egyesület táncosai, illetve a Bubamare Gyermekzenekar szórakoztatta a közönséget, végül a törökkanizsai Joker és a törökbecsei Sveti gral együttes fellépése zárta a rendezvényt.