2024. március 29., péntek

Tót Diana a királynő!

Olvasóink szavazatai alapján a szabadkai Csuka Szanten végzett az első helyen

Szebbnél szebb lányok, színvonalasabbnál színvonalasabb produkciók és csodálatosabbnál csodálatosabb élmények jellemezték a szombaton este a magyarkanizsai Tisza- parton megtartott Strandszépe 2018 elnevezésű rendezvényünket, amelynek végén kiderült, kiket választottak az idén a Magyar Szó olvasói és a szakmai zsűri tagjai szépségkirálynőnek és udvarhölgyeknek, valamint az is, kik érdemelték ki a legfotogénebb és a legszebb mosolyú hölgynek járó elismeréseket.

A rendezvény kezdetén, Körmöci Kata, a magyarkanizsai Bolero Művelődési Táncegyesület tagja produkcióját követően, Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere üdvözölte az egybegyűlteket, aki gratulált a résztvevőknek és sok sikert kívánt számukra a versenyhez, majd külön köszönetet mondott lapunk vezetőségének azért, hogy időről időre Magyarkanizsa adhat otthont a Magyar Szó egyik legnagyobb és legünnepélyesebb rendezvényének, a Strandszépe verseny gálájának. 

A Strandszépe 2018 díjazottjai (Ótos András felvétele)

A Strandszépe 2018 díjazottjai (Ótos András felvétele)

Tót Diana fejére Vituska Tímea, a 2015-ös szépségkirálynő helyezte fel a koronát (Ótos András felvétele)

Tót Diana fejére Vituska Tímea, a 2015-ös szépségkirálynő helyezte fel a koronát (Ótos András felvétele)

Varjú Márta, lapunk főszerkesztője köszöntőjében kifejtette, a Magyar Szó szerkesztősége mindig nagy örömmel érkezik Magyarkanizsára, hiszen a Tisza-parti településen mindig óriási szeretettel fogadják a Magyar Szót, majd a rendezvény tradíciójának fontosságáról szólva hozzátette, jövőre lesz ötven éve annak, hogy a Magyar Szó először életre hívta a Strandszépe versenyt, így egy év múlva, a soron következő megmérettetésen kettős jubileumot ünnepelhetünk, a Magyar Szó fennállásának hetvenötödik és a Strandszépe elindításának ötvenedik évfordulóját, aminek alkalmából a Magyar Szó szerkesztősége számos újdonsággal és meglepetéssel készül mind a verseny résztvevői, mind a lap olvasói számára

A köszöntők, valamint Kiss Tímea és Cseszkó Dorottya, az M-Plusz Táncklub két táncosa Sail című koreográfiája után színpadra lépett az a huszonhét fiatal hölgy is, akik vállalták a részvételt az idei Strandszépe-versenyen. A lányok a hagyományokhoz híven először ezúttal is fürdőruhában mutatták meg bájaikat a közönségnek és a zsűrinek, amelynek tagjai Cvijin Blanka, a Makan fürdőruha képviselője, Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere (a zsűri elnöke), Kószó András, a Donna Butik tulajdonosa, Mikes Géza, a Vajdasági Tornaszövetség főtitkára, Ökrész Rozália, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatónője, Talpai Szabolcs mesterfodrász, Vituska Tímea, a Magyar Szó Strandszépe 2015-ös szépségkirálynője, valamint Zvekán Péter, a Pannon RTV szerkesztője voltak.

Csuka Szaneten, az olvasók szépe lapunk főszerkesztőjétől vette át a díjat (Ótos András felvétele)

Csuka Szaneten, az olvasók szépe lapunk főszerkesztőjétől vette át a díjat (Ótos András felvétele)

A fürdőruhás felvonulás után az est sztárvendége, a Megasztár ötödik sorozatából megismert, majd egyebek mellett a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon is igen nagy sikert arató New York-i születésű amerikai–magyar énekes, előadó, producer és zeneszerző, Kállay Saunders András lépett színpadra, aki legnépszerűbb dalainak előadásával igazán különleges pillanatokkal örvendeztette meg a magyarkanizsai közönséget.

A varázslatos koncertet követően a huszonhét versenyző a Donna Butik által felajánlott alkalmi ruhákban vonult végig a kifutón, majd az M-Plusz Táncklub táncosai, Cseszkó Dorottya, Hajas Nikolett, Kiss Tímea, Sárkány Klaudia és Sarnyai Zsófia az Apácashow című koreográfiájukkal léptek színpadra, ezt követően Magyarzó Pistike fokozta még tovább a hangulatot. Az igencsak szókimondó nebulót, aki sajátos humorával minden hétvégén igyekszik megmosolyogtatni olvasóinkat, ezúttal is Molnár Zoltán színművész formálta meg, akinek Tandari Napsugár, a Bolero Művelődési Táncegyesület táncosa Rivers című produkciója után újra igen fontos szerep jutott, ugyanis őt érte az a megtiszteltetés, hogy kisorsolhatta azt a két kerékpárt, amelyeket a topolyai Capriolo vállalat ajánlott fel a Magyar Szó olvasói számára. A szavazószelvényeket beküldő olvasóink közül a szabadkai Lesnyikov Franciskának, a helyszínen megjelentek közül pedig a moholi Ozsvár Zsuzsannának kedvezett a szerencse, így ők nemcsak maradandó élményekkel, hanem egy-egy új kerékpárral is gazdagabban térhettek haza Magyarkanizsáról.

A rendezvény folytatásában, az est legünnepélyesebb pillanataként kihirdették a Strandszépe 2018 elnevezésű rendezvény nyerteseit. A szakmai zsűri szavazatai alapján a királynői címet a szabadkai Tót Diana érdemelte ki, akinek Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere, a zsűri elnöke adta át a koronát és a címmel járó jutalmakat. A királynő első udvarhölgyévé a horgosi Kecskés Lizát választották, akinek Ökrész Rozália, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatónője adta át a díjat. A második udvarhölgy a szabadkai Mijatović Nikolett lett, aki Kószó Andrástól, a Donna Butik tulajdonosától vehette át az elismerést.

Az olvasók szavazatai alapján a szabadkai Csuka Szanten végzett az első helyen, akinek Varjú Márta, lapunk főszerkesztője adta át a koronát és az azzal járó jutalmakat. A második a magyarkanizsai Vörös Viktória, a harmadik pedig a szabadkai Jurić Katarina lett, akik közül az előbbinek Vituska Tímea, a Magyar Szó Strandszépe 2015-ös szépségkirálynője, az utóbbinak pedig Zvekán Péter, a Pannon RTV szerkesztője adta át az ajándékokat. A bírálóbizottság a legszebb mosolyú hölgynek járó díjat az óbecsei Vécsi Gabriellának ítélte oda, akinek Németh Zoltán, lapunk főszerkesztő-helyettese, a legfotogénebb hölgynek járó elismerést pedig az oromi Kádár Panna érdemelte ki, akinek Mikes Géza, a Vajdasági Tornaszövetség főtitkára adta át a jutalmát. A rendezvény támogatói által felajánlott ajándékoknak köszönhetően azonban nemcsak a díjazottak részesültek értékes jutalmakban, hanem a verseny összes többi résztvevője is.

Az ünnepélyes eredményhirdetés után az est a hagyományokhoz híven ezúttal is a szépségkirálynő menyasszonyi ruhás felvonulásával, illetve kiváló hangulatú közös ünnepléssel zárult.

A zsűri (Ótos András felvétele)

A zsűri (Ótos András felvétele)

Kállay Saunders András (Ótos András felvétele)

Kállay Saunders András (Ótos András felvétele)

A közönség egy része (Ótos András felvétele)

A közönség egy része (Ótos András felvétele)

Ozsvar Zsuzsanna a helyszínen vásárolt Magyar Szó szelvényeivel nyert biciklit (Ótos András felvétele)

Ozsvar Zsuzsanna a helyszínen vásárolt Magyar Szó szelvényeivel nyert biciklit (Ótos András felvétele)

Lesnyikov Franciska átveszi a kerékpárt (Ótos András felvétele)

Lesnyikov Franciska átveszi a kerékpárt (Ótos András felvétele)