2024. április 20., szombat

Fucsovics a legjobb 32 között

Fucsovics Márton két játszmában, 6:4, 7:6-ra legyőzte a portugál Joao Sousát a torontói kemény pályás férfi tenisztorna, a Rogers Cup első fordulójában, így bejutott a legjobb 32 közé. A magyar játékos következő ellenfele a svájci Stan Wawrinka vagy az ausztrál Nick Kyrgios lesz.

Fucsovics rögtön az első adogatójátékát elveszítette, ám 4:3-nál az első bréklabdáját kihasználva egyenlített, majd miután 4:4-nél bréklehetőséget hárítva hozta a szerváját, 5:4-nél ismét brékelte Sousát, így 6:4-re megnyerte az első játszmát. 

A második szettben a magyar fiú megint korán hátrányba került (1:3), ám a portugál 5:4-nél és 6:5-nél sem tudta kiszerválni a játszmát, Fucsovics mindkétszer „visszajött". Döntően befolyásolta a meccs kimenetelét, hogy Marci nagyon hatékonyan használta ki a fogadóesélyeit, öt bréklabdájából négyet értékesített.

A második játszma rövidítését Fucsovics 4–0-val kezdte, majd 5–2-nél hozta mindkét pontot saját adogatásánál, így 1 óra 41 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

A világranglista 51. helyén álló magyar játékos a második körben a szabadkártyával induló svájci Stan Wawrinkával vagy a 16. kiemelt ausztrál Nick Kyrgiosszal méri össze erejét. Ha ebből a csatából is győztesen kerülne ki, akkor a nyolcaddöntőben a világelső Rafael Nadallal találkozhatna – amennyiben a spanyol túljut Benoit Paire-en.