2024. március 29., péntek
SAKK – V. OROMI FALUBAJNOKSÁG

Solymosi András a győztes

Az adai Solymosi András mesterjelöltnek, a bajsai sakkcsapat tagjának győzelmével ért véget az V. Oromi Falubajnokság, melyen rekordszámú, 46 játékos vett részt Észak-Bácska településeiről. Ez kétszer több résztvevőt jelent az elmúlt évhez képest, ami a főszervező, oromi Olajos Győző nagy érdeme. Az oromi helyi közösség által támogatott versenyt immár ötödik alkalommal rendezték meg. A rapid versenyen, melyen a gondolkodási idő 15-15 perc volt, Solymosi 7 fordulóból 6,5 ponttal végzett az élen, őt a felsőhegyi Juhász Bence követte 6 ponttal, harmadik az adai Pacal Mihály lett 5,5 ponttal. A negyedik helyen az oromi Bujić Csaba végzett 5 ponttal, aki a tavalyi győztes is egyben.

A további sorrend: Branko Mrzić, Nikola Skenderović, Juhász Jenő, Takács Tibor 5-5, Farkas Sándor, Pilisi Lukács 4,5-4,5 pont stb.

Különdíjban részesült a verseny két hölgy résztvevője: a zentai Piri Molnár Angéla és a királyhalmi Berényi Nikolett.

FELSŐHEGY

Orompart sikere

Nyáron sem pihennek a felsőhegyi sakkozók. Ősz Szabó Ferenc szervezésében péntek este Oromparton a Boros Gyevi-tanyán rendezték meg a 13. Oromparti Nemzetközi Csapatsakkversenyt. Ezen a tornán immár nyolcadik alkalommal emlékeztek meg Kajári Istvánról, az egykori kiváló zentai sakkozóról. A pénteki versenyre 10 csapat nevezett be, a nemzetközi jelleget pedig a deszkiek és a magyarcsanádiak adták. A játékosok svájci rendszerű, hétfordulós küzdelemben mérték össze tudásukat. Végül a Simonyi Zoltán, Ljubomir Vranić, Farkas Sándor, Novák Tamás, Ősz Szabó Ferenc összetételű Orompart I. csapata nyerte meg a versenyt, mégpedig maximális pontszámmal. Második helyen a zentai rokkantnyugdíjasok végeztek, a bronzérmet pedig a deszkiek vehették át.

A verseny végeredménye: 1. Orompart I. 14, 2. SIR Senta 12, 3. Deszk 8, 4. Tornyos 8, 5. Kanizsa 7, 6. Felsőhegy 6, 7. Magyarcsanád 5, 8. Felsőhegyi Ifik 5, 9. Orompart II. 4, 10. Újvidéki Rádió 1 pont.

Nem kell sokat várni a következő felsőhegyi versenyre. A helyi sakk-klub szervezésében augusztus 11-én, szombaton rendezik meg az I. Felsőhegyi Nyílt Rapid Bajnokságot. A versenyen, mely kilenc fordulós svájci rendszerű lesz, rapid ÉLŐ pontot lehet szerezni. A játéktempó 12 perc és 5 másodperc minden megtett lépés után. Az első nyolc játékos pénzjutalomban részesül, és különdíjra számíthat a legjobb női, szenior és ifi játékos. A tornát Brindza István nemzetközi bíró vezeti le. A benevezési díj 500 dinár. Az érdeklődők részvételi szándékukat előzetesen augusztus 9-éig a skgornjibreg@gmail.com e-mail-címen vagy a 0637516004-es mobilszámon jelezhetik, illetve benevezhetnek még közvetlenül a verseny napján, a helyszínen, Felsőhegyen, a Domus vendégházban (Likaški út 48.) reggel 9 óráig.