2024. április 20., szombat

Egyre népszerűbb Szerbia

14 százalékkal növekedett a külföldi turisták száma

Az év első felében 1,6 millió turista választotta Szerbiát üdülése célországaként, ami 11 százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanazon időszakához képest. A külföldi turisták száma ugyanebben az időszakban 14 százalékkal növekedett. Habár nehéz lenne megnevezni az országnak azt a régióját, amely iránt különösen megnövekedett a turisták érdeklődése, Belgrád mégis kiemelkedő helyet foglal el, legalábbis a külföldiek körében. A turisták átlagban 4 éjszakát töltenek az országban.

Minden jel arra utal, hogy 2018 sikeres év lesz a szerbiai idegenforgalom fejlődésének tekintetében, erősítette meg a Szerbiai Rádió és Televíziónak nyilatkozva Miodrag Popović, a Szerbiai Idegenforgalmi Szervezet igazgatója.

Az idegenforgalom sokkal dinamikusabban fejlődik, mint a többi gazdasági ágazat. A gazdasági növekedés átlagban 4,5 százalékot tesz ki, míg az idegenforgalom területén jellemző növekedés ennél jóval nagyobb, emelte ki Tomislav Momirović, a Szerbiai Hoteltulajdonosok és Étteremtulajdonosok Egyesületének a képviselője.

– Értékelésem szerint eljött az ideje annak, hogy beruházzunk az idegenforgalmi infrastruktúrába, hiszen minden mutató azt bizonyítja, hogy hatalmas lehetőségek rejlenek ebben az ágazatban – fogalmazott Momirović.