2024. április 24., szerda

Épülhet a Szentendrei sugárút

A tartományi településrendezési és környezetvédelmi titkárság engedélyt adott a Szentendrei sugárút megépítéséhez, a munkálatok hamarosan megkezdődhetnek.

Újvidéken megkezdődhet az idei év legnagyobb beruházásának a megvalósítása, a leendő Szentendrei sugárút környéke hamarosan újabb építkezési zónává válik a városban (Ótos András felvétele)

Újvidéken megkezdődhet az idei év legnagyobb beruházásának a megvalósítása, a leendő Szentendrei sugárút környéke hamarosan újabb építkezési zónává válik a városban (Ótos András felvétele)

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere elmondta, hogy a városban az idei év legnagyobb beruházása a Szentendrei sugárút megépítése. Hozzátette: az önkormányzat továbbra is folytatja a klisai beruházásokat, ezek közül prioritást élvez az Orahovo utcai óvoda megépítése, amelyet nagy valószínűséggel a Világbank finanszíroz majd. Ezenkívül tervben van a szennyvízhálózat bővítése a Vid-napi településen és Klisán, valamint az autóbuszjárat-hálózat bővítése is – jelentette a Vajdasági Rádió és Televízió.

– A Szentendrei sugárút megépítése megváltoztatja majd az egész környéket, sokkal színvonalasabb lesz az élet Klisán, a Vid-napi településen és Bivalyoson. A Klisa helyi közösség és a Klisán élő lakosok segítségének, megértésének köszönhetően tervben van a sugárút megépítéséhez szükséges parcellák felvásárlása, így nemsokára végre itt is kiépíthetjük majd a városi szennyvízcsatorna-hálózatot. Számunkra a legnagyobb kihívást a klisai Felső rét jelenti, mert az elmúlt húsz-harminc évben az önkormányzat teljesen megfeledkezett erről a városrészről, nem voltak befektetések, felújítások – magyarázta a polgármester. Hozzátette: az újvidéki önkormányzat a Putevi Srbije vállalattal karöltve mindent megtesz annak érdekében, hogy minél gyorsabban befejeződjön a Szentendrei úton lévő, Klisai híd felújítása (felvételünkön). Ez mellett egy új projektumon is dolgoznak, amely egy újabb hidat lát elő a meglévő, Klisai híd mellé. Az új híd a jelenlegi hasonmása lesz, megépítésével teljes kapacitással használhatják majd a Szentendrei sugárutat.

Vučević a klisai látogatása során említést tett arról is, hogy az önkormányzat felbontja a litvániai Busto Valda UAB vállalattal megkötött szerződést, amelyet a Stan közvállalat igazgatásáról írtak alá. Mint mondta, a litvániai vállalat nem tartotta be a szerződésben foglalt kötelezettségeit, nem fizette be az új vállalat alaptőkéjét. A polgármester hangsúlyozta, hogy a szerződés felbontása egy újabb példa arra, hogy az újvidéki önkormányzat gondot visel a közérdekről és a Stan közvállalat dolgozóiról.