2024. március 29., péntek
BIRKÓZÁS – MAGYARKANIZSA

Sikeres utánpótlás

A magyarkanizsai Potisje Birkózóklub eredményesen szerepelt az első félévben megrendezett különböző korosztályos hazai bajnokságokon, kupaversenyeken, hazai és külföldi tornákon. Az első félév eredményeiről Rekecki Rudolf klubelnökkel beszélgettünk.

Hogyan értékelik a klubban az első félévben elért eredményeket?

Eredmények szempontjából nagyon sikeresen zártuk az idei első félévet, mivel birkózóink ez alatt az idő alatt rekordszámú érmet nyertek. Birkózóink összesen 38 hazai és külföldi versenyen léptek szőnyegre, amelyeken 61 arany-, 32 ezüst- és 61 bronzérmet szereztek. Az országos bajnokságokon az U15-ös és az U17-es csapatunk országos bajnok lett, míg az egyéni bajnoki címek felsorolása hosszadalmas lenne. Ezenkívül az U15-ös csapatunk, amelynek négy tagja országos válogatott, Vajdaság tartományi bajnokságán az első helyen végzett, valamint az országos szabadfogású bajnokságon is diadalmaskodott. A férfiaknál ki kell emelni Dejan Petrović szereplését, aki minden országos bajnokságon és rangsorversenyen aranyérmet nyert, valamint tagja az országos U20-as és U23-as válogatott keretnek. A női csapatunk szabadfogású országos bajnok lett és egyéniben is több korosztályos országos bajnoki címet szerzett.

Hogyan sikerült az idei hagyományos utánpótlás korosztályú birkózótábor?

Klubunk az idén is megrendezte a nemzetközi utánpótlás korosztályú birkózótábort, amelyen 60 gyerek vett részt teljes ellátással. A tábor résztvevői Magyarországról, Zentáról, Nagybecskerekről és Belgrádból érkeztek Magyarkanizsára. A táborban az edzők komoly szakmai és edzési munka keretében napi három edzésen foglalkoztak a résztvevőkkel és készítették fel őket az elkövetkezendő versenyekre. A szervezők a szabadidő alatt különböző játékos vetélkedőket rendeztek a gyerekek részére, úgyhogy a tábor családias és baráti légkörben sikeresen zajlott le.

Az év második felében milyen versenyek következnek és milyen eredmények várhatóak?

Az őszi idény kezdetén előbb a Balassa Rudolf Emlékversenyre kerül sor, amely felnőtt korosztályú csapatverseny, és egyúttal felkészülés az országos csapatbajnokságra. Ezután következik a Csaba Ferenc nemzetközi emlékverseny az utánpótlás korosztályok részére, majd néhány hazai kupaverseny. Az októberben Budapesten rendezendő világbajnokság miatt, az országos csapatbajnokság a Szuperligában hétvégenként két mérkőzéssel, november folyamán zajlik le. A Szuperligában mi főleg fiatal hazai birkózóinkra számítunk, akik nagy lelkesedéssel és odaadással készülnek a bajnokságra, hogy méltóképpen képviseljék klubunkat.