2024. március 28., csütörtök

Halálos kimenetelű baleset a velencei lagúnában

Elkezdődött a velencei karnevál (Fotó: Beta/AP)

Velence (Fotó: Beta/AP)

Motorcsónakkal ütközött össze egy halászladik a velencei lagúnában szombatra virradóra, a balesetben ketten életüket vesztették, és négyen megsérültek - adta hírül az olasz média. Később egy másik csónakbalesetben Velence óvárosának határában még egy ember meghalt, és négyen megsérültek.

Az első baleset halálos áldozata két halász. A baleset kevéssel éjfél előtt történt Sant'Andrea szigete környékén.

A motorcsónakban négyen, a halászcsónakban ketten voltak. Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint a motorcsónak belerohant a ladikba.

A második szerencsétlenségben egy helyi férfi vesztette életét, és négyen megsérültek, amikor feltehetően az erős hullámzás miatt felborult csónakjuk.

"Velence sajnos tengeri országúttá vált" - hangsúlyozta Stefano Pedica, a balközép Demokrata Párt helyi politikusa. "A gondolások és halászok tiltakozásai eddig süket fülekre leltek" - tette hozzá Pedica, aki szerint a város polgármesterének be kell tiltania a motorcsónakokat.

Velencében a vízi közlekedés régóta politikai viták tárgyát képezi. Bírálatok szerint túl sok hajó használja a város csatornáit: vízibuszok és vízitaxik mellett gondolák és motorcsónakok egyaránt használják a forgalmas csatornákat.