2024. április 23., kedd

Újvidéken nem közlekedik a 4-es busz

A Mihajlo Pupin sugárút és a Žarko Zrenjanin utca kereszteződésénél a múlt csütörtökön kezdték meg a Toplana közvállalat megbízásából a melegvízvezeték-hálózat rekonstrukcióját.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

A munka ütemtervével összhangban tegnaptól forgalomkorlátozást vezettek be a sugárúton, az erre közlekedő városi autóbuszok augusztus 12-éig kerülőutakon szállítják majd utasaikat. A forgalomkorlátozás az 1-es, a 3-as, a 4-es, a 6-os, a 8-as, a 12-es és a 18-as járatokat érinti, azzal, hogy a munkálatok ideje alatt a 4-es busz egyáltalán nem közlekedik! Ennek a buszjáratnak az utasai leginkább egyetemisták, akik a nyári hónapok idején nem használják, úgyhogy a 4-es járat hiányát pótolhatja a többi, hasonló útvonalakon közlekedő busz. Ezek is megkerülik a belvárost, és a menetrendben szereplő indulási-érkezési időpontok nem megbízhatók.

A belvárosi útkereszteződést csak részben zárták le, a péterváradi hídról jövő, illetve a hídra tartó járművek áthaladhatnak, a sugárútról lefordulni, illetve rátérni viszont nem lehet. Tekintettel arra, hogy a belvárosban ez a legforgalmasabb közlekedési csomópont, a rendőrség folyamatosan jelen van, az autósoknak igyekeznek megmagyarázni, hogy merre, melyik útvonalon tudnak kikerülni a káoszból.

Az említett útkereszteződés közelében több kisebb utcában is kicserélik a föld alatti távhővezetékeket. A terv szerint október 15-éig lesz felásva a környék. A Modena, a Žarko Zrenjanin, a Stražilovo és a Makszim Gorkij utca közötti negyed érintett, akárcsak a Miroslav Antić és a Platon püspök utca.