2024. március 29., péntek

Nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetés

A Novi Pazar-i vádlott tagadta, hogy megfenyegette volna Vučićot, Stefanovićot, vagy Šešeljt

A Novi Pazar-i Alapfokú Bíróság első fokon 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a 28 éves Asmir R.-t, mert halálosan megfenyegette Aleksandar Vučić államfőt, Nebojša Stefanović belügyminisztert és Vojislav Šešeljt, a Szerb Radikális Párt elnökét. Az ügyészség panaszt nyújtott be az ítéletre.

Jovan Milanović, a helyi Alapfokú Ügyészség sajtószóvivője elmondta, panaszt nyújtottak be az ítéletre, mert úgy gondolják, hogy a vádlottnak letöltendő és nem felfüggesztett büntetést kell kapnia a biztonság veszélyeztetése miatt.

Asmir R.-t azzal vádolják, hogy két hónappal ezelőtt felhívta a belgrádi rendőrséget, hogy közölje fenyegetését: megöli Vučićot, Stefanovićot és Šešeljt. A rendőrség erről a telefonfenyegetésről értesítette a Novi Pazar-i kollégákat, akik néhány óra múlva a város Hadžet elnevezésű részén, a családi házában előállították a 28 éves férfit. A házkutatás során nem találtak fegyvert – közölte a helyi Radio Sto Plus. A rádió információi szerint a vádlott tagadta, hogy halálosan megfenyegetett volna bárkit is. Azzal védekezett, hogy a telefonhívás során csupán elégedetlenségének adott hangot, nemtetszését fejezte ki amiatt, ahogy az államvezetés viszonyul Novi Pazarhoz és a polgáraihoz.