2024. április 20., szombat

Óvodai költségtérítés igényelhető

Az önkormányzat már évek óta támogatást nyújt azoknak a szülőknek, akik magánóvodákba íratják gyermekeiket, illetve azoknak, akik jogosultak az ingyenes óvodai ellátásra.

Dávid Csilla illusztrációja

Dávid Csilla illusztrációja

Mától, augusztus 1-jétől a hónap végéig lehet átadni a támogatáshoz szükséges kérvényeket a városházán működő ügyfélfogadó irodában, az ingyenes, városi előjelű óvodai ellátás iránti kérvényeket pedig a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény központi épületében – Pavle Simić utca 9., munkanapokon 8 és 14 óra között, szerdánként 8-tól 17 óráig. Érdeklődni a 420-439-es telefonszámon is lehet. Az igénylési dokumentumokhoz csatolni kell a szülők vagy a gyámok személyazonossági igazolványának a fénymásolatát is. Az állampolgárságot és a lakhelyet igazoló dokumentációt, valamint a gyermek anyakönyvi kivonatát a kérelmet elbíráló szerv szerzi be a kérelmet átnyújtó fél beleegyezésével.

A Gyermekes családok támogatási jogairól szóló határozattal összhangban, a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény óvodáiban az ingyenes szolgáltatásokra azok a szülők, illetve gyámok pályázhatnak, akiknek a családja gyermekpótlékra vagy szociális segélyre jogosult, valamint a 3 vagy ennél több gyermeket nevelő családok, és az árva, illetve fejlődési rendellenességekkel élő gyermekek szülei, gyámjai. A támogatást igénylő kérelmeket azoknak is át kell nyújtani, akiknek gyermekeik már óvodások. Az ingyenes ellátásra való jog a kérelem benyújtásától számított egy hónapon belül lesz érvényes. A támogatási összeget a gyermekek számának, illetve az óvodai ellátás fajtájának a függvényében határozzák meg. A támogatás igényléséhez szükséges dokumentumok a világhálón, pontosabban az önkormányzat honlapján is elérhetők, a következő címen: www.novisad.rs.