2024. április 25., csütörtök

Belga önkéntesek Bácskossuthfalván

Épül a Baptista Missziós Központ új konyhája

Belgiumból érkezett önkéntesek segítettek a közelmúltban több napon keresztül építeni-csinosítani a bácskossuthfalvi székhelyű Baptista Missziós Központ új konyháját.

A 21 flamand vendég ezúttal is teli kézzel érkezett, rengeteg ruhaadománnyal, babakocsival, felnőtt-pelenkával, illetve más egészségügyi eszközzel felpakolva látogattak el vidékünkre. Sajnos az adományok jelentős részét az illetékes hatóság nem engedte behozni a határon, de ez egyáltalán nem szegte a kedvét a vendégeknek. Inkább a házigazdák számára volt kellemetlen, és érthetetlen a helyzet, hiszen mélyszegénységben élő családok megsegítésére szánták a csapat önkéntes gyűjtéséből befolyt ajándékokat – hallottuk Nyúl Zoltán lelkipásztortól.

– Lelkes belgiumi barátaink negyedik alkalommal töltik nálunk a nyári szabadságuk egy részét, és segítenek ott, ahol tudnak. A csapatról egyébként azt kell tudni, hogy vegyesen, fiatalok és korosabb tagjai is teljes lendülettel vetik bele magukat a rászorulók megsegítésébe. Számonkérés és kérdés nélkül igyekeznek jobbá tenni egy-egy nehéz helyzetben élő egyén és család mindennapjait. Emellett a kiépítésének lassan a finisébe érő konyhánk soron következő fázisában segédkeztek, a tetőtér, a vizesblokk befejezésében, és magának a konyhahelyiségnek a burkolásában. Illetve nagy siker és megkönnyebbülés, hogy immár hőszigetelt és légkondicionált az ebédlőnk. Vendégeink csupán a hozzáállásukkal hatalmas energiákat adtak át nekünk, hiszen az előző napi kemény munka után, a fájós testrészeik ellenére, reggelenként hatalmas lendülettel, mosolyogva vetették bele magukat a teendőkbe. Ez után pedig rászoruló és fogyatékkal élő családokhoz tettünk közös látogatásokat. Kedves vendégeink által hozott adományokért Topolyáról, Szabadkáról, de még Muzslyáról is érkeztek igénylők. Mint ahogy egy négygyermekes családhoz is bekopogtattunk, segítő szándékkal. Közös teendőink második szakasza ősszel kezdődik, amikor is az elöregedő falvak magányos, idős lakosságát szeretnénk megsegíteni, ahol kell, és ahol lehet – nyilatkozta Nyúl Zoltán, a bácskossuthfalvi székhelyű Baptista Missziós központ lelkésze.