2024. április 20., szombat

Fiatal Természetkutatók Találkozója

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület szeptemberben harmadik alkalommal szervezi meg a Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója elnevezésű, tudományos célú találkozóját középiskolások, egyetemisták és aktív fiatal kutatók számára. A találkozó lehetőséget biztosít a fiatal természetkutatók tudományos munkáinak szakmai körben való bemutatására.

A találkozón a résztvevők előadás formájában megosztják egymással kutatómunkáik eredményeit, további ötleteket meríthetnek kutatásaik bővítéséhez, illetve könnyedén kapcsolatot teremthetnek más fiatal kutatókkal. Mindemellett a résztvevőknek lehetőségük nyílik tapasztalt szakemberek előadásainak és előadásmódjainak figyelemmel kísérésére. A résztvevők előadásainak prezentálása, illetve a nekik szóló szakmai előadások és foglalkozások korszerű számítógépes technika segítségével valósulnak meg.
A III. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója szeptember 22-én és 23-án kerül megrendezésre a Topolyai Művésztelepen. A témakörök változatlanul a biológiai tudományok területéről kerülnek ki, többek között az állattan, biogeográfia, etológia, evolúcióbiológia, genetika, hidrobiológia, mikrobiológia, növénytan, populációbiológia, ökológia, természetvédelmi biológia, valamint kiegészítve a környezetvédelem, néprajz és természet, illetve az ökoturizmus témakörökkel.
A jelentkezéseket Vajdaság egész területéről, és a környező országokból is várják mindazok részéről, akik már megkezdték középiskolai tanulmányaikat, illetve nem töltötték be negyvenedik életévüket.
A kutatási témájukat előadás formájában bemutatók számára a részvétel regisztrációhoz kötött! Jelentkezni az online regisztrációs lap kitöltésével lehet, 2018. augusztus 5-e éjfélig. A regisztrációs lap végén írja le kutatási témája rövid összefoglalóját, minimum 2500, maximum 3000 karakter terjedelemben. Amennyiben többet szeretne megtudni a rendezvényről, hívja a +381-64-948-65-85-ös telefonszámot. Regisztráció a III. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozójára:
https://arcus.org.rs/hun/iii-vajdasagi-fiatal-termeszetkutatok-talalkozoja-online-regisztracios-lap/