2024. április 24., szerda

Nyílt napok a Nemi Erőszak Áldozatait Segítő Központban

A szabadkai Közkórház berkein belül 2017-ben alakult meg a Nemi Erőszak Áldozatait Segítő Központ. A központ megszületését az Állítsd meg – Védd meg – Segíts elnevezésű projektum tette lehetővé, amelynek célja, hogy intézményes keretek között egész Vajdaság területén küzdjön a nemi erőszak ellen.

A Nemi Erőszak Áldozatait Segítő Központ augusztus és szeptember folyamán nyílt napokat tart a két hónap első és utolsó csütörtökén. Augusztus másodikán 9 és 12, harmincadikán 15 és 18, míg szeptemberben hatodikán 9 és 12, valamint 27-én 15 és 18 óra között várják az érdeklődőket. A nyílt napok helyszíne a Közkórház Humán Reprodukciós Központja.

A nyílt napok lehetőséget nyújtanak arra, hogy az érdeklődők informálódjanak a központ munkájáról, illetve magáról az Állítsd meg – Védd meg – Segíts projektumról, ugyanakkor a központban azon személyek jelentkezését is várják, akiknek segítségre van szükségük, akik korábban szexuális erőszak áldozatai voltak, és most erőt éreznek magukban ahhoz, hogy élőben is elbeszélgessenek a központ munkatársaival, továbbá akik jelenleg is ki vannak téve a nemi erőszaknak, és olyanokét is, akik ismernek olyat, aki nemi erőszak áldozata lett.