2024. április 16., kedd

Újvidéken a Dunai regatta

Az önkormányzat támogatásával városunk az idén is vendégül látja az immár 63. Nemzetközi Dunai Regattának, Európa legrégebbi vízitúrájának résztvevőit. Tegnap délután érkeztek meg a Strandra, Újvidéken általában több időt töltenek, mint a többi pihenőhelyen, holnap indulnak tovább.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Az idén 25 magyarországi résztvevőt látunk vendégül, de mivel más Duna menti országokból is jöttek magyarok, harmincnál is több résztvevővel beszélgethetünk anyanyelvünkön. Az érkezéskor készült hangulatfotónkat anyaországi evezősöktől kaptuk.

Európa leghosszabb vízi regattájának magja június 23-án indult a bajorországi Ingolstadtból, az idei túrán kb. 140 német, osztrák, szlovák, magyar, horvát, bolgár, román, holland, svájci, francia és hazaikajakozó vesz részt. Csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak azt, hogy a starttól a célig, bő két hónapon keresztül evezzenek, többségük 1-2 hétre, szakaszosan csatlakozik a csapathoz. 

Bárhol, bármelyik ponton csatlakozhat hozzájuk bárki, a szervezők csekély bejelentkezési díj fejében mindennap főtt ételt és egyéb apróságokat biztosítanak.