2024. április 20., szombat

Esély a vállalkozóknak

Nagybecskereken az idén is megszervezik a ZR-BIZNET gazdasági vásárt

Nagybecskerek város, a Nagybecskereki Körzeti Gazdasági Kamara, valamint a Vállalkozók Egyesületének és a Munkáltatók Uniójának a szervezésében az idén második alkalommal szervezik meg a ZR-BIZNET gazdasági vásárt. Mint ahogy a szervezők közölték, a rendezvényt szeptember 20-a és 22-e között tartják majd meg.

A rendezvény célja az, hogy a modern időknek megfelelő módon tömörítse a vidék gazdálkodóit és vállalkozóit, bemutassa a kisiparosokat. Elsősorban, hogy megismerjék egymás munkáját, keressék az együttműködés lehetőségeit, majd közösen lépjenek más piacokra.
A 2017. évig, két évtizeden keresztül megtartották az Inocoop innovációs, kooperációs és vállalkozói kiállítást Nagybecskereken, a Sörnapok kísérőrendezvényeként. Nagy népszerűségnek örvendett és idővel nemzetközi jelleget öltött. A szervezők azonban tavaly úgy döntöttek, hogy egy új, de hasonló rendezvényt indítanak útjára, amely azonban már nem kísérőrendezvény, hanem önálló esemény lesz. A Sörnapok idején már amúgy is telített a program.
A ZR-BIZNET egy új bemutatkozási esélyt kínál a kis- és közepes vállalkozóknak, nemcsak a régióból, hanem külföldről is. Elsősorban a szomszédos országokból várnak kiállítókat. A rendezvény egyik fő célja pedig az, hogy lehetőleg minél több közvetlen kapcsolat jöjjön létre a határ különböző oldalán élő vállalkozók és a munkáltatók között. A régióban ténykedők pedig akár egy közös termékkel is a külhoni piacokra léphetnek.
Szerbiában jelenleg több mint 360 ezer kis- és középvállalat van, amelyekben mintegy 900 ezren dolgoznak. A Medison sportcsarnokban tavaly mintegy száz kiállító mutatta be termékeit. A helyszín az idén is marad a régi, a kiállítóknak a számát pedig szeretnék tovább emelni.